Anja Jenko se je spoprijateljila s pištolo

Anja s pištolo. (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
1. 12. 2014

Lepotičke Anja Jenko, Sara Lednik in Žana Salobir so se tokrat razgalile v zelo nevarni družbi, in sicer v družbi prve serijske pištole, izdelane v Sloveniji, ki nosi ime REX zero1, podjetja Arex, ki se z obrambno industrijo ukvarja že 20 let. 

"Ob 20. obletnici smo se odločili, da izdelamo koledar. To, da gredo lepa dekleta in orožje skupaj, pa je ugotovil že James Bond. Lepota in nevarnost sta vedno drzna kombinacija," je povedal idejni vodja projekta Grega Kralj.

In kakšen odnos imajo do tako nevarne igračke dekleta? "Menim, da orožje ni stvar, ki bi jo lahko uporabljal vsakdo in bi lahko bilo v prosti prodaji, kot je v ZDA. (primer trgovin v zda, kjer lahko poleg štruce kruha in zobne ščetke kupiš tudi kakšno pištolo ali dve). Slaba ureditev oz. slabost proste prodaje orožja se kaže v stopnji kriminalitete v ZDA, ki je bistveno višja kot pri nas, prav tako pa tudi v strašljivih primerih, ki se zadnje čase tam dogajajo. Težko si predstavljam, da bi pri nas kdo, ki bi videl otroka s plastično pištolo, pomislil, da gre za pravo orožje; pravo orožje namreč vidimo le pri ljudeh, ki ga bodisi potrebujejo pri opravljanju svojega poklica (npr. policisti) bodisi pa se s tem ukvarjajo profesionalno. Seveda se zavedam, da je črni trg zelo razvit in pridobitev orožja (pre)lahka ter hitro zaide v napačne roke, zato pa menim, da bi se morali proti taki prodaji bolj odločno boriti," pravi Anja, ki z orožjem sicer že ima izkušnje.

"Orožja nisem držala prvič. Sem že večkrat streljala na streliščih in v gozdu. Vendar le z zračno pištolo in puško. Tokrat sem prvič držala pravo pištolo in ugotovila, da uporaba urožja ni tako preprosta kot izgleda v filmih. Pištole si bile namreč zelo težke, z njimi pa je bilo tudi težko upravljati, ker sem to seveda tudi poskusila, haha (na komad bang bang v ozadju). Seveda s praznimi pištolami," nam je zaupala Jenkova.