Anna Nicole Smith: Bila je divja, a tudi dobra mama

Danes 42-letni Larry je šest let starejšo prsato zvezdnico spoznal leta 2004, torej tri leta pred njeno smrtjo. 
 (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
21. 11. 2015

Dannielynn Birkhead je bila februarja 2007, ko je njena slavna mama Anna Nicole Smith umrla, stara komaj pet mesecev. Danes pa je Dannielynn zvedava devetletna deklica, ki veliko brska po internetu in tako odkriva marsikaj neprijetnega o svoji pokojni mami ...

To za njenega očeta Larryja Birkheada ni vedno lahko, saj je njegova nekdanja partnerica, prsati model, Playboyevo dekle in igralka Anna Nicole Smith, ki je umrla zaradi prevelikega odmerka mamil, slovela kot 'divji otrok', ki ni izpustil nobene zabave in ki je pogosto prestopal meje dobrega okusa.

"Ničesar ne olepšujem," je dejal 42-letni Larry Birkhead, ko je kot gost Kevina Frazierja v pogovornem šovu Entertainment Tonight spregovoril o tem, kako ravna, ko se njegova devetletna hčerka Dannielynn Birkhead seznanja s preteklostjo svoje mame. "Pogosto obiskujeva grob Anne Nicole in takrat Dannielynn pripovedujem zgodbe o njeni mami. Pri tem pa ničesar ne prikazujem bolj nedolžno, kot je v resnici bilo. Povem ji, da obstajajo določene stvari, ki jih je počela njena mama, in se trudim, da bi se iz tega kaj naučila," je oče samohranilec opisal svoj odnos z Dannielynn, ki že dela kot model, znana pa je tudi iz resničnostnih šovov. Larry je v zelo odkritem pogovoru med drugim še razkril, da je zanj zelo pomembno, da Dannielynn posreduje čim bolj resnično sliko njene mame, pri čemer poskuša poudarjati tudi pokojničine pozitivne lastnosti. V internetni dobi pa to seveda ni vedno najlažje. Ne nazadnje si lahko Dannielynn ogleda tudi številne posnetke svoje mame na YouTubu, ki niso ravno najbolj spodobni in primerni za njene oči.

"Obstajajo YouTube in podobne stvari. Moja hčerka rada 'googla' o njej, jaz pa ji poskušam to nekoliko omejiti. Če tega ne bi počel, bi Dannielynn prebrala in videla veliko stvari, ki pa niso nujno resnične. Je bila Anna Nicole divja? Seveda je bila, a bila je tudi čudovita ženska in mati," je Larry branil svojo nekdanjo življenjsko sopotnico, o kateri na svetovnem spletu še danes krožijo številne nore zgodbice.

Larry, ki si kruh služi kot fotograf, je ponosen, da mu je uspelo hčerki omogočiti normalno otroštvo, kakršnega imajo tudi njene vrstnice. Zanj kot za očeta je bil to velik izziv, saj je bila Anne Nicole ves čas v središču pozornosti in je s številnimi škandali zbujala gromozansko medijsko zanimanje.

"Poskušal sem, da bi vse stvari ohranil čim bolj normalne, čeprav sva bila v precej norem življenjskem položaju," je dodal Larry, ki je po zvezdničini smrti bil hudo bitko za skrbništvo nad Dannielynn. Odvetnik Howard K. Stern, nekdanji partner Anne Nicole, je namreč trdil, da je v resnici on njen biološki oče, a je analiza DNK pokazala, da je to vendarle Larry.