Antonio Banderas bo igral Pabla Picassa

Antonio Banderas bo igral Pabla Picassa (foto: National Geographic) National Geographic
12. 9. 2017

Za emmyja in zlati globus nominirani igralec Antonio Banderas igra Pabla Picassa v drugi sezoni genija, serije National Geographica

National Geographic se na letošnjo podelitev nagrad Emmy odpravlja z desetimi nominacijami za prvo sezono GENIJA, za vlogo Pabla Picassa v drugi sezoni serije pa so izbrali za emmyja in zlati globus nominiranega igralca Antonia Banderasa ("Evita", "Zorro", "El Mariachi"). Spoznali bomo življenje in delo španskega slikarja, enega najvplivnejših in cenjenih umetnikov dvajsetega stoletja. Premiera nove sezone bo leta 2018.

"Že davno me je očarala življenjska zgodba Pabla Picassa. Tega moškega, ki prihaja iz mojega rojstnega kraja, Malage, izjemno spoštujem," je rekel Banderas. "Navdušen sem, da sodelujem z National Geographicom, Brianom, Ronom, Kenom in drugimi iz ekipe Genija, saj bomo povedali avtentično zgodbo o enem najbolj inovativnih slikarjev na svetu."

Prvo sezono serije GENIJ, v kateri je Geoffrey Rush ("Kraljevi govor", "Pirati s Karibov") igral Einsteina, so nedavno nominirali za deset emmyjev, med drugim za najboljšo serijo, najboljšega glavnega igralca v seriji ali filmu in najboljšega režiserja serije. Postala je najboljša nova serija kanala, ki si jo je po vsem svetu ogledalo več kot 45 milijonov gledalcev.

Picassova strastna narava in neusahljiva želja po ustvarjanju sta bili neločljivo povezani z njegovim osebnim življenjem, v katerem je izkusil burne zakone, številne afere in nenehno menjavanje političnih in zasebnih zaveznikov. Večino življenja je prebil v živahnem Parizu v prvi polovici 20. stoletja, kjer je srečeval pisatelje in umetnike, med njimi Coco Chanel, Henrija Matissa, Marca Chagalla, Gertrude Stein, Georgesa Braquea, in Jeana Cocteauja. Picasso se je nenehno na novo odkrival. Vedno je stremel k temu, da bi bil inovativen in premikal meje umetniškega izražanja.

Umetniška kariera Pabla Diega Joséja Francisca de Paula Juana Nepomucena Crispína Crispiniana Maríe Remediosa de la Santísima Trinidada Ruiza Picassa je trajala več kot 80 od njegovih 91 let, večinoma v njegovem drugem domu, Franciji. Prav tako kot osrednji lik prve sezone serije GENIJ, Albert Einstein, si je tudi Picasso predstavljal svet in ga interpretiral povsem drugače in zunaj običajnih okvirov. Nenehno je odkrival nove načine našega dojemanja umetnosti in ustvarjalnosti. Plodovit umetnik je ustvaril več kot 50.000 umetniških del.

Značke: Pablo Picasso

Priporočamo