Antonio Banderas o Picassu: "Vse njegove ženske so hotele, da jih naslika!"

Namiguje se, da bo naslednji genij ženska. (foto: Genius Press) Genius Press
18. 4. 2018

To nedeljo, 22. aprila, pride k nam na televizijo težko pričakovana druga sezona serije Genij. Predvajana bo na National Geographicu. V prvi sezoni, ki si jo je ogledalo več kot 45 milijonov gledalcev in je bila deležna desetih nominacij za nagrado emmy, smo spremljali življenje Alberta Einsteina, tokrat pa je osrednji protagonist Pablo Picasso. Enega najvplivnejših umetnikov 20. stoletja igra Antonio Banderas (57), ki prav tako prihaja iz sončne Malage.

Antonio se je vloge Picassa najprej ustrašil. S Picassom se je prvič srečal v zgodnjih 60-oih, ko je bila država še pod diktaturo Francisca Franca. Pablo je bil takrat izstopajoči državni junak, katerega režim je prisilil, da pobegne v Francijo. Antoniu je vloga Pabla predstavljala veliko odgovornost. Hkrati pa se je je tudi prestrašil.

Nad serijo je prav tako navdušena Colleyjeva, ki pravi, da so se med snemanjem med ekipo spletle tesne prijateljske vezi ter da ni bilo enostavno biti Pablova muza in ljubica, čeprav so si to vse želele. V času ustvarjanja v Franciji je namreč imel Picasso pred vrati tudi do 25 žensk in vse so hotele, da jih naslika. Colleyjeva se je v vlogo hitro vživela. Njune scene na plaži so ravno na pobudo Banderasa posneli v Malagi.