Arnolda Schwarzeneggerja operirali na odprtem srcu

Arnolda Schwarzeneggerja operirali na odprtem srcu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
30. 3. 2018

Hollywoodskega igralca Arnolda Schwarzeneggerja so morali danes zaradi zapletov pri menjavi umetne srčne zaklopke operirati na odprtem srcu, poroča ameriški spletni portal TMZ. Operacija je trajala več ur, njegovo stanje pa je zdaj stabilno, je portal izvedel iz virov blizu nekdanjega kalifornijskega guvernerja.

V četrtek so želeli 70-letniku v bolnišnici v Los Angelesu s posegom, pri katerem ni treba odpreti prsnega koša, zamenjati umetno srčno zaklopko. Pri tem je prišlo do zapletov, zaradi česar so se zdravniki odločili za operacijo na odprtem srcu.

Igralcu, ki je zaslovel z vlogo Terminatorja, so zaklopko zamenjali leta 1997. Operacija tedaj ni bila nujna, vendar jo je želel Schwarzenegger opraviti, dokler je bil še mlad. Tedaj je pojasnil, da poseg ni bil povezan z jemanjem dopinga v času njegove kariere bodybuilderja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na avstrijskem Štajerskem rojenemu igralcu je hitro okrevanje že zaželel avstrijski kancler Sebastian Kurz. Nekdanjega guvernerja Kalifornije je označil za prijatelja in dejal, da se že veseli snidenja z njim. Srečala se bosta maja na Dunaju.

Priporočamo