Balada Chasing Cars skupine Snow Patrol najbolj predvajana pesem tega stoletja

Balada Chasing Cars skupine Snow Patrol najbolj predvajana pesem tega stoletja (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 7. 2019

Balada Chasing Cars iz leta 2006, ki jo podpisuje priljubljena skupina Snow Patrol, je obveljala za najbolj predvajano skladbo na Britanskem radiju v tem stoletju, piše The Guardian. Skladba je 166 tednov vztrajala na britanski lestvici 100 najboljših pesmi, na priljubljenosti pa je dodatno pridobila, ko so jo predvajali v seriji Talenti v belem.

Skladba Chasing Cars je premagala uspešnici I Gotta Feeling skupine Black Eyed Peaster ter Happy v izvedbi Pharrella.

Frontman skupine Snow Patrol Gary Lightbody je dejal, da je pesem Chasing Cars preprosta in čustvena. "Nedvomno je to ljubezenska skladba, takšnih več ni. Največ mi pomeni način, kako poveže občinstvo. Prekrasno je vsakič, ko jo igramo," je dodal.

Velik odmev je skladba dosegla, ko je bila vključena v ameriško televizijsko serijo Talenti v belem. "Ustvarjalci serije so za dovoljenje za uporabo skladbe v eni od epizod zaprosili šest tednov pred tem, ko je bila ta na sporedu v ZDA, tako da smo na vse skupaj pozabili," je Lightbody dejal za Telegraph. Spominjal se je, da so nato pesem v seriji predvajali v času, ko so v Veliki Britaniji spali. Ko so se člani zasedbe naslednje jutro zbudili, so presenečeni odkrili, da je skladba čez noč osvojila vrh lestvice ameriškega iTunesa.

Snow Patrol so sicer nedavno odpovedali nekaj koncertnih datumov v sklopu aktualne turneje, da bi si nekateri člani fizično opomogli, še piše britanski The Guardian. 

Priporočamo