Barbra Streisand je klonirala svojo psičko

Barbra Streisand je klonirala svojo psičko (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
28. 2. 2018

Ameriška igralka in pevka Barbra Streisand je razkrila, da je klonirala svojo psičko, preden je lani poginila. S kloniranjem psičke pasme Coton de Tulear, manjše pasme psov, ki je ime dobila po svoji kot bombaž mehki dlaki, je dobila psički, ki ju je poimenovala Miss Violet in Miss Scarlett.

75-letna igralka, producentka in pevka v pogovoru za revijo Variety drugih podrobnosti ni želela razkriti, povedala je le, da so psički klonirali iz celic, ki so jih pridobili iz ust in želodca njene umirajoče psičke Samanthe.

Po navedbah časnik kloniranje stane med 25.000 in 100.000 ameriških dolarjev v teksaškem podjetju ViaGen.

Dvakratna nagrajenka z oskarjem je še povedala, da ju je morala obleči v plaščka različnih barv, da ju je od začetka lahko ločila. Tako sta dobili tudi ime - Gospodična Vijolična in Gospodična Škrlatna.

Imata pa različni osebnosti, je dodala in povedala, da komaj čaka, da odrasteta, saj želi videti, ali bosta imeli enake oči in bosta prav tako resni, kot je bila Samantha, ki je lani poginila v starosti 14 let, poroča tiskovna agencija Reuters.

Za pse pasme Coton de Tulear je značilno, da so inteligentni, ljubeznivi, vodljivi in poslušni hišni psi, ki se izjemno navežejo na svojega lastnika. Znani so kot kraljevi pes z Madagaskarja.