Uradni portret prve dame Melanie Trump že buri duhove!

Uradni portret prve dame Melanie Trump že buri duhove! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 4. 2017

Bela hiša je v ponedeljek predstavila uradni portret prve dame Melanie Trump. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, fotografija že deli mnenje javnosti; nekaterim je všeč, drugi pa vihajo nos.

Čeprav iz ozadja niti ni videti, je fotografija 46-letne prve dame ZDA, po poreklu Slovenke, posneta v Beli hiši, so zatrdili v sporočilu za javnost.

Melania je oblečena v črn suknjič s črno rutico, slikana pa je od pasu navzgor s prekrižanimi rokami, na katerih se bohotita prstana; na levi roki z velikim diamantom, na desni pa z več manjšimi dragocenimi kamni.

Fotografijo je posnela belgijska fotografinja Regine Mahaux, sicer že stara sodelavka Trumpove družine.

"Počaščena sem, da služim v vlogi prve dame in veselim se, da bom služila Američanom v prihodnjih letih," je Melania Trump izjavila v spremni besedi fotografije.

Kot poroča AFP, so jo v prvih odzivih mnogi opisali kot "več kot lepo" in kot "čudovito". Drugi pa so se spotaknili, češ da gre za retuširano sliko, ozadje - megleno okno v Beli hiši - pa so komentirali kot ozadje za šolski portret.

Nekatere je zmotila tudi navedba, da je bila fotografija posneta v "novi rezidenci Melanie Trump v Beli hiši", saj se Melania ni preselila v Washington, ko je njen mož Donald Trump januarja prevzel položaj predsednika ZDA, ampak je ostala na Manhattnu v New Yorku in tudi ni javno nastopala. V New Yorku naj bi ostala, dokler njun sin Baron ne bo zaključil šolskega leta.

AFP sicer opozarja še, da so "polemike" spremljale tudi objavo uradnih portretov predhodnic Melanie Trump, tako Michelle Obama leta 2009, ker je nosila obleko brez rokavov in naj bi bila preveč vsakdanja. Nadaljuje pa tradicijo "črne"; tudi Michelle Obama, njena predhodnica Laura Bush in pred tem Hillary Clinton so nosile črne obleke na svojih uradnih portretih prve dame.