Berlusconijeva bivša žena vložila pritožbo zaradi ukinitve milijonske preživnine

Berlusconijeva bivša žena vložila pritožbo zaradi ukinitve milijonske preživnine (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 1. 2018

Nekdanja žena italijanskega politika Silvia Berlusconija Veronica Lario je vložilo pritožbo na odločitev sodišča, ki ji je lani odreklo preživnino 1,4 milijona mesečno in ji naložilo poplačilo do takrat izplačane preživnine v vrednosti okoli 50 milijonov evrov.

Lariova se je pritožila na kasacijsko sodišče, vendar slednje še ni komentiralo pritožbe.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je lani vložil pritožbeni postopek, prizivno sodišče v Milanu pa je novembra odločilo, da 61-letna nekdanja igralka nima pravice do preživnine v višini 1,4 milijona evrov na mesec.

Berlusconijevi odvetniki so se takrat sklicevali na sodbo vrhovnega sodišča iz maja lani, da je višino preživnine po bivšem zakoncu treba določiti glede na dejanske zmožnosti preživljanja. Kdor želi sredstva od bivšega zakonca, mora zdaj dokazati, da nima zadostnega dohodka, da bi se izognil revščini in da ga sam tudi ni zmožen zaslužiti.

Berlusconi je menil, da ima njegova bivša žena dovolj sredstev za preživljanje, saj ima na tekočem računu premoženje v višini 16 milijonov evrov, nepremičninsko podjetje in številne dragulje. Sodišče mu je pritrdilo.

Par se je formalno ločil februarja 2014. Sodišče je Lariovi sprva dosodilo 3,5 milijona evrov preživnine mesečno. Ta se je potem sicer znižala, a je preživnina še vedno znašala spodobnih 1,4 milijona evrov mesečno.

Veronica Lario in Silvio Berlusconi sta bila sicer poročena 20 let in sta imela skupaj tri zdaj že odrasle otroke. 81-letni Berlusconi zdaj živi s 30-letno Francesco Pascale.

Priporočamo