Bill Cosby je priznal, da je ženske omamljal z benadrylom

Bill Cosby (foto: Profimedia) Profimedia
7. 7. 2015

Agencija Associated Press navaja, da naj bi Bill Crosby leta 2005 priznal, da je kupoval pomirjevala z namenom omamljanja žensk, ki jih je nato spolno zlorabil, a je v tožbi, ki jo je takrat proti njemu sprožila nekdanja sodelavka Univerze Temple, leta 2006 nato prišlo do izvensodne poravnave.

Čeprav 77-letnega Billa Crosbyja še vedno tožijo številne ženske, nekatera od očitanih mu dejanj omamljanja in posilstev so stara tudi več kot štiri desetletja, mu do sedaj še niso kazensko sodili zaradi povzročenih dejanj. Odvetnica, ki zastopa ženske, zdaj upa, da bo z razkrito dokumentacijo lahko dosegla ponovno sojenje.

Naj na tem mestu spomnimo ...

Ameriški stand up komik Hannibal Buress je svojega kolega Billa Cosbyja pred slabim letom dni, ko se je škandal še posebno vroče razplamtel v ameriških medijih, razglasil za serij­skega posiljevalca, njegove obtožbe pa je kasneje potrdila tudi nekdanja igralka in model Barbara Bowman. Zatrdila je, da jo je danes 77-letni zvezdnik kot mladoletnico dolgo spolno izkoriščal, in opisala, kaj vse ji je počel.

"Drogiral me je in posiljeval. On je pošast! Napadal me je kot pošast. Upam, da vsi ostali, poučeni z mojo izkušnjo, ki so doživeli spolno zlorabljanje, ne bodo dovolili, da jih znani, bogati in vplivni zastrašujejo. Če mi uspe pomagati eni sami žrtvi, sem opravila svoj posel," je dejala 48-letna Barbara, ki je pri 13 letih podpisala pogodbo z neko modno agencijo, pravo priložnost pa je dobila leta 1985, ko je Bill izrazil željo, da bi imel s 17-letno Barbaro zasebno avdicijo. Barbara je Billa poskušala tožiti že leta 1987, a se je odvetnik, ko je slišal njeno zgodbo, le dodobra nasmejal in je ni hotel zastopati.

"Nihče mi ni verjel, nihče me ni hotel poslušati. Mislili so, da si vse izmišljujem zaradi denarja. Toda jaz nikoli nisem zahtevala niti centa, ker tukaj ne gre za denar," je pojasnila Barbara, ki je tako molčala vse do leta 2004, ko ga je zaradi spolnega zlorabljanja tožilo kar 13 žensk, ki se jim je dve leti pozneje z zvezdnikom na skrivaj uspelo dogovoriti za odškodnino.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri