Blišč in beda Hollywooda

Joshua Jackson (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
1. 10. 2016

Se še spominjate serij, kot so Beverly Hills, Esmeralda, Santa Barbara, Ally McBeal in Simpatije (Dawson's Creak), ki smo jih pred leti tako radi gledali, danes pa so le še bled spomin? Da v vas prebudimo malce nostalgije, smo pobrskali in izbrskali, kaj danes počnejo najbolj znani obrazi iz omenjenih serij, ki so nas takrat popolnoma prevzeli.

Calista Flockhart
Jennie Garth
Leticia Calderon
Adolfo Larrue Martinez III.

Calista Flockhart

Vloga samske odvetnice Ally McBeal, ki obupano išče ljubezen, je bila za Calisto Flockhart (51) ena prelomnih, saj jo je izstrelila med zvezde. Za upodobitev simpatične pravnice si je igralka med drugim prislužila tudi številne nominacije za prestižne nagrade, od katerih je osvojila kar tri – leta 1998 zlatega globusa za izjemno glavno igralko v komični seriji, leta 1999 Screen Actors Guild Award za izjemen nastop v ansamblu komične serije ter leta 2000 Peoples Choice Award za najljubšo TV-igralko. Po zaključku snemanja serije je med letoma 2006 in 2011 nastopila v prav tako zelo uspešni seriji Bratje in sestre, v kateri je upodobila Kitty Walker. Od lanskega leta pa v vlogi Cat Grant nastopa v seriji Supergirl. Čeprav je Calista večinoma igrala v serijah, je ob tem posnela tudi nekaj filmov, med katerimi sta bila najbolj znana Ptičja kletka (The Bird Cage) ter Shakespearova komedija Sen kresne noči. Zasebno je igralka že leta srečna v objemu igralka Harrisona Forda, s katerim sta se spoznala leta 2002 na podelitvi zlatih globusov, poročila pa leta 2010. Bioloških otrok nimata, sta pa skupaj posvojila sina Liama, ki je danes star petnajst let.

Jennie Garth

Jennie Garth (44) poznamo iz ene najbolj znanih serij devetdesetih – Beverly Hills 90210, v kateri je upodabljala Kelly Taylor, ki je bila ena najbolj znanih in priljubljenih obrazov serije. Igralka je za upodobitev omenjenega lika takrat prejela številne nagrade, serija pa ji je odprla tudi vrata v filmski svet. Čeprav večjih uspehov na tem področju ni dosegla, ji vlog vseeno nikoli ni manjkalo – veliko nastopa predvsem v serijah, nedavno pa je luč sveta ugledal tudi njen novi film A Time To Dance. Leta 2014 je posnela tudi lasten resničnosti šov, The Jennie Garth Project, v katerem je gledalce popeljala skozi prenovo svojega doma, ki se na nahaja v Hollywoodu Hillsu v Los Angelesu. Jennie je lani že tretjič stopila pred oltar, in sicer z igralcem Davidom Abramsom. Iz drugega zakona z igralcem in producentom Petrom Facinellijem pa ima tri hčerke – Luco Belle (1997), Lolo Ray (2002) in Fiono Eve (2006).

Leticia Calderon

Mehiška igralka Leticia Calderon (48) nas je prepričala z vlogo slepe Esmeralde v istoimenski seriji, ki ji je prinesla svetovno slavo. Še večji uspeh ji je, vsaj v domovini, prinesla vloga Juliette Valderrama v telenoveli Labirinti strasti (Laberintost de passion), za katero je leta 2000 prejela nagrado Premios TV y Novelas za najboljšo igralko. Po rojstvu sina Luciana, ki se ji je rodil v zakonu s Juanom Colladom, se je za nekaj časa poslovila od telenovel in pred kamere stopila le občasno. Razlog za to je bil predvsem ta, da se je njen sin rodil z Downovim sindromom, zato se je odločila, da bo bolje, če si vzame nekaj časa za to, da bo lahko skupaj z njim. Ker se ji je medtem rodil še drugi sin, Carlos, je igralka vse do leta 2008 snemala bolj malo, nato pa se je odločila, da je čas, da ponovno začne igrati. Za začetek je nastopila v seriji V imenu ljubezni (En nombre del amor), leta 2012 pa je v vlogi Isadore Gonzalez zaigrala v seriji Vroča ljubezen (Amor bravio), za katero je osvojila nagrado Premios TV y Novelas za najboljšo igralko.

Adolfo Larrue Martinez III.

Adolfa Larrueja Martineza III. (67) je širša javnost spoznala v seriji Santa Barbara, v kateri je upodobil Cruza Castila, ki se zaljubi v lepo Eden Capwell. Še bolj so se vanj zaljubile gledalke po svetu, ki jih je očaral njegov latinovidez. A čeprav je igralcu vloga prinesla slavo in prepoznavnost, mu žal ni prinesla večjih filmskih uspehov. Po odhodu iz omenjene serije leta 1992 se je igralec namreč preizkusil tudi v filmih, a večjih uspehov ni dosegel. Še vedno pa veliko in tudi uspešno nastopa v serijah. Med letoma 1999–2002 je v vlogi Roya DiLucce nastopal v seriji Splošna bolnišnica (General Hospital), za katero je leta 2000, 2001 in tudi 2002 prejel nagrado ALMA. Med letoma 2015 in 2016 je zaigral v seriji Dnevi našega življenja (Days of our Lives), med letoma 2012 in 2016 pa v seriji Longmire. Martinez je že vse od leta 1982 poročen z Leslie Bryans, s katero imata tri otroke – sina Dakoto Leeja in hčerki Devon Makeno ter Rene Farren.

Joshua Jackson

Joshua Jackson (38) je svojo igralsko pot začel že kot najstnik, ko je zaigral v muzikalu Willie Wonka in tovarna čokolade, kjer so ga opazili iskalci talentov agencije William Morris, ki so poskrbeli, da je fant od takrat naprej imel vedno nove vloge. A šele vloga Paceyja Witterja v seriji Dawson's Creek je bila tista, ki je fantu prinesla svetovno slavo, številne nagrade in veliko ponudb za filmske vloge. Filmu se je fant bolj posvetil leta 2003 po zaključku serije, ko je v glavnih vlogah zaigral v filmih Americano, Sence na soncu (Shadows in the Sun) ter Aurora Borealis. Leta 2005 se je preizkusil tudi na gledaliških deskah v igri Življenje v gledališču (A Life in the Theatre) v londonskem West Endu. K snemanju serij pa se je vrnil leta 2008, ko je v znanstvenofantastični seriji Fringe zaigral v vlogi Petra Bishopa.

Simpatičen igralec trenutno zasebno ne preživlja najlepšega obdobja, saj se je nedavno razšel z igralko Diane Kruger, s katero sta bila par kar deset let. Ali že ima kakšno novo simpatijo, žal ni znano.

Priporočamo