Bo Lionel Messi res šel v zapor?

14. 7. 2016 | Vir: Lady
Deli
Bo Lionel Messi res šel v zapor? (foto: Profimedia)
Profimedia

Slavni argentinski nogometaš, ki igra za nogometni klub Barcelona, Lionel Messi, te dni zagotovo ni najboljše volje. Sodišče v Barceloni je namreč njega in njegovega očeta Jogerja Mess­ija spoznalo za krivega davčnih goljufij, s katerimi sta Španijo med letoma 2007 in 2009 ogoljufala za kar štiri milijone evrov.

Sicer imata nogometaš in njegov oče še vedno možnost pritožbe na špansko vrhovno sodišče, a če sodba postane pravnomočna, bosta morala plačati visoko kazen. Za Lionela je predvidena denarna kazen dva milijona evrov, Jorge pa bo plačal le malce manj, in sicer milijon evrov in pol. Obema grozi tudi kar 21 mesecev zapora, vprašanje pa je, ali ga bosta res videla od znotraj, saj španski zakon pravi, da se zaporna kazen, ki je nižja od dveh let, šteje kot pogojna. To pa pomeni, da oče in sin kazni zagotovo ne bosta odslužila v zaporu, ampak ju bo nanjo spominjal le visok račun za odvetnike in še višja denarna kazen, ki jo bosta morala plačati.

Vsekakor pa Messi še vedno ostaja igralec nogometnega kluba Barcelona, kjer mu že ves čas sojenja zagotavljajo podporo in menijo, da fant ni kazensko odgovoren za davčno goljufijo.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave