Bo Melanija Trump postala prva dama Amerike?

Bo Melanija Trump postala prva dama Amerike? (foto: profimedia) profimedia
30. 6. 2015

V deželi na drugi strani Atlantskega oceana bodo čez 17 mesecev nove predsedniške volitve in pred kratkim je javnost presenetila napoved nepremičninskega magnata Donalda Trumpa, ki je napovedal svojo prisotnost v bitki za predsedniški stolček.

Mnenja ljudi so seveda različna, nekateri menijo, da medijsko izpostavljeni Trump nima kaj početi na predsedniškem stolčku, medtem ko mu drugi povsem zaupajo, da bo rešil deželo in obudil tako imenovane ameriške sanje.

"Čisto preprosto! Na politični parket je treba pripeljati močno vodstvo. Dejstvo je, da so ameriške sanje mrtve, vendar jih bom, če zmagam, obudil in vrnil v še močnejši luči kot kdajkoli poprej. Skupaj bomo naredili Ameriko veliko, kot je nekoč bila! Hvala!"

S temi besedami je razvpiti poslovnež oznanil svojo kampanjo, ob njem pa je bila prisotna celotna njegova družina, vključno z otroki in vnuki, manjkala pa seveda ni niti prelestna Slovenka Melanija Knavs, poročena Trump. Z Melanijo, katere rodni kraj je Sevnica, sta poročena že 10 let, v tem času pa se jima je rodil Trumpov peti otrok, sin Baron. V zadnjem času se slovenska manekenka izogiba izpostavljanju v medijih. Po študiju v Ljubljani se je mlada Sevničanka podala na modne piste Milana in Pariza, pozneje pa poletela proti New Yorku. Preden je spoznala Trumpa, je pozirala na naslovnicah revij, kot so Elle, Vogue, Sport Illustrated in druge. V predsedniški kampanji pa bo zagotovo igrala pomembno vlogo, če ne s svojimi govorniškimi sposobnostmi, pa vsaj z videzom. Če se pošalimo, lahko rečemo, da bo ena izmed predsedniških rezidenc v primeru Donaldove zmage postala tudi sevniška rojstna hiša Melanije, kjer še danes živita njena starša Amalija in Viktor Knavs. Teh na sončni strani Alp skorajda ni, saj večino časa preživita v Ameriki, v družbi svoje hčerke in vnuka Barona. O njem je Melanija v nekem intervjuju dejala, da je izredno pameten in neodvisen ter da natančno ve, kaj hoče. Po osebnosti pa naj bi jo spominjal na velikega očeta Trumpa, zato ga kliče kar mali Donald. Če je tako, lahko pričakujemo, da bo tudi mali Baron sledil stopinjam uspešnega očeta.

Sicer pa je Donald že leta 2011 sprožil plaz ugibanj o svoji kandidaturi, vendar se je takrat tekmi za predsedniški stolček odpovedal. Je pa zagotovo daleč najuspešnejši kandidat, ki je kdajkoli kandidiral za predsednika Amerike. To je nakazal tudi v svojem govoru, v katerem je jasno poudaril, da je zelo bogat. Svojo kandidaturo je oznanil v veži Trump Towerja, ki je številnim znan po sezonah Pripravnika, resničnostnega šova, ki je potekal pod okriljem mogotca in v katerem so izbirali njegovega pomočnika. Predsedniška bitka bo zagotovo izredno napeta. Morda prva dama Amerike postane prav Slovenka Melanija, vendar je kampanja še dolga in prav zagotovo bo tudi zanimiva ter vredna pozornosti.

NIKA ARSOVSKI

Priporočamo