Bohemian Rhapsody, najbolj donosen biografski film vseh časov, bi lahko dobil nadaljevanje

Bohemian Rhapsody, najbolj donosen biografski film vseh časov, bi lahko dobil nadaljevanje (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 3. 2019

Bryan Singer, režiser filma Bohemian Rhapsody o legendarnem pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju, ter aktivni dvojec benda Brian May in Roger Taylor razmišljajo o nadaljevanju filma, ki je z več kot 870 milijoni dolarjev prihodka postal najbolj donosen biografski film vseh časov.

Novico je za portal Page Six razkril avstrijski režiser Rudi Dolezal, dolgoletni Mercuryjev prijatelj, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po njegovih besedah o nadaljevanju filma razmišlja tudi menedžer skupine Jim Beach. Kitarist May pa je povedal, da je iz zgodovine skupine ostala še ena zgodba, ki je preživela Freddiejevo smrt in bi lahko bila ekranizirana.

Film Bohemian Rhapsody, ki sledi predvsem vzponom in padcem frontmana Mercuryja ter njegovi bolezni, zaradi katere je umrl pri starosti 45 let, je februarja osvojil štiri oskarje, med drugim za glavno moško vlogo, ki je pripadla Ramiju Maleku. Obenem je ponovno oživel priljubljenost te progresivne britanske rock skupine, ki je leta 1979 nastopila tudi v ljubljanski Hali Tivoli.