Boris Johnson se po 25 letih ločuje od soproge Marine

Boris Johnson se po 25 letih ločuje od soproge Marine (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 9. 2018

Bivši britanski zunanji minister in njegova soproga Marina Wheeler sta danes potrdila, da se ločujeta. Par je bil poročen 25 let, odločitev o ločitvi pa sta sprejela pred nekaj meseci, poroča britanski BBC.

Johnson, velik zagovornik britanskega odhoda iz EU, je julija odstopil, ker se ni strinjal s strategijo, ki jo je glede brexita določila britanska premierka Theresa May. Očitno pa se je sedaj odločil še za spremembo v zasebnem življenju.

Novico o ločitvi je najprej objavil tabloid Sun, nato sta jo Johnson in Wheelerjeva v skupni izjavi tudi sama potrdila.

Johnson in Wheelerjeva, po poklicu odvetnica, imata skupaj štiri otroke, Laro Lettice, Mila Arthurja, Cassio Peaches in Theodorja Apolla.

V sporočilu o ločitvi sta zapisala, da sta se pred meseci odločila, da je ločitev v njunem najboljšem interesu. "Kot prijatelja bova še naprej podpirala najine štiri otroke," sta dodala, vse nadaljnje komentarje pa zavrnila.

Pred tem so mediji poročali, da naj bi imel nekdanji londonski župan afero. O njegovi domnevni zakonski nezvestobi je bilo sicer govora tudi pred leti. Leta 2004 ga je tedanji vodja konservativcev Michael Howard vrgel iz vlade v senci, ker naj bi lagal o aferi z novinarko Petronello Wyatt.

Značke: Boris Johnson