Brad Pitt: Kronologija razbite hollywoodske pravljice

Brad Pitt: Kronologija razbite hollywoodske pravljice (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
5. 10. 2016

Pred dvemi tedni so vsi (ampak res čisto vsi) vedeli, da je pravljice o Brangelini konec. Igralka, producentka in humanitarka Angelina Jolie, ki so jo številni mediji večkrat razglasili za najlepšo Zemljanko, je po 12 letih zveze in dveh letih zakona vložila zahtevek za ločitev od 52-letnega igralca in producenta Brada Pitta.

Vsi oboževalci Jennifer Aniston so se ob novici tedna veselo muzali in na internetu sprožili pravo malo tekmovanje v ustvarjanju zabavnih sličic s pripisi Jenniferinih reakcij ob novici o ločitvi, k temu pa so brez dvoma pripomogle tudi govorice o njunem skritem razmerju, o katerem smo tudi v naši reviji pisali pred le nekaj številkami. A Jennifer še zdaleč ni edino Bradovo nekdanje dekle, ki slovi po svoji naravni lepoti.

Eden izmed najbolj zaželenih moških sveta je v svoji 52-letni zgodovini namreč nanizal kar nekaj 'dobrih ulovov', ki zlahka parirajo lepoti slavne Angeline Jolie.

Čeprav sta Angelina in Brad zadnjih 12 let živela v ljubezenski pravljici, je po dveh letih zakona Angelina prejšnji teden presenetila z novico o ločitvi, do katere naj bi po njenih navedbah prišlo zaradi nepremostljivih razlik. Neuradno naj bi k temu pripomogli tudi Bradovo popivanje in kajenje marihuane, kar naj bi po Angelininem mnenju slabo vplivalo na njune otroke. Zaradi novice so bili presenečeni številni svetovno priznani igralci in brez dvoma tudi Bradova nekdanja dekleta, ki jih je za pravo malo četico.

1995–1990: varanja, razdrta zaroka in razočaranja

Ko govorimo o njegovih preteklih razmerjih, se vedno in povsod navaja njegovo razmerje z igralko Robin Givens. Enainpetdesetletnica je v javnosti znana tudi kot nekdanja žena boksarja Mika Tysona, Bradovo srce pa naj bi osvojila leta 1986. Njuna zveza je sicer trajala le leto dni, po poročanju tujih medijev pa naj bi se igralca zapletla med postopkom Robinine ločitve od nekdanjega boksarskega prvaka. Po tem so se govorice o njegovem ljubezenskem življenju pojavile šele leta 1989, ko naj bi se Brad sestajal z igralko Jill Schoelen, s katero ste se v komaj tri mesece dolgem razmerju tudi zaročila. Igralka je nato med snemanjem filma Fantom iz opere v Budimpešti zaroko razdrla in s tem tudi zaključila njuno razmerje. A Brad se je po neljubem dogodku hitro pobral, saj je v istem letu ljubezen našel pri vsem dobro znani igralki Christini Applegate (igrala je Kelly Bundy v ameriški nanizanki Družina za umret). Osemnajstletna igralka se je isto leto z Bradom pojavila na podelitvi MTV-jevih filmskih nagrad, kjer pa je tedaj 26-letnega igralca sredi zmenka zapustila zaradi nekoga drugega. Sicer pa Brada to ni potrlo. Mediji so namreč poročali, da se je v istem letu zapletel z britansko pevko Sinitto, ki je takrat v intervjuju povedala, da ima slavni igralec neverjetno lepo telo, ter za tem z igralko Juliette Lewis, ki je kar deset let mlajša od Brada. Njuna ljubezen je trajala štiri leta.

1990–2000: drugič zaročen, drugič razočaran

Po prvem daljšem razmerju se je Brad leta 1993 v razmerje zapletel z modelom in igralko Jitko Pohlodek, s katero sta veliko časa preživela v njegovem dvorcu na hollywoodskih gričih. Ljubezen je trajala leto dni, nato pa je Bradovo srce osvojila priznana igralka Gwyneth Paltrow. Zaljubljenca sta zvezo medijem naznanila z ujemajočo se pričesko, v treh letih razmerja pa sta skupaj posnela tudi film Sedem. Prav svetlolaso lepotico je Brad izbral za svojo drugo zaročenko, vendar se tudi ta ljubezen ni srečno končala, saj je Gwyneth v enem izmed intervjujev priznala, da za tako resno zvezo preprosto ni bila pripravljena. Tik pred koncem tisočletja pa se je sreča na ljubezenskem področju končno nasmehnila tudi Bradu, saj je leta 1998 njegovo pot prekrižala Jennifer Aniston. Spoznala naj bi se na zmenku na slepo, ki sta ga organizirala njuna agenta. Po dveh letih zveze se je eden izmed najpriljubljenejših parov v tedanjem Hollywoodu leta 2000 poročil v Malibuju.,

2000–2005: od pravljice do ločitve

Ko sta se z Jennifer spoznala, je igralka ravno snemala priljubljeno serijo Prijatelji, v kateri je Brad nastopil tudi kot gostujoči igralec. Leta 2004, ko je bilo vse videti kot iz pravljice, so v priljubljenem londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds izdelali njuni figurici, a žal le nekaj mesecev pred njunim razhodom. Septembra leta 2004 naj bi se njuno razmerje začelo krhati, kar naj bi časovno sovpadalo z obdobjem, ko je Brad začel snemati film Gospod in gospa Smith, v katerem je zaigral z Angelino Jolie. Brad in Jennifer sta se razšla januarja 2005 ter se ločila oktobra istega leta.

2005–2016: od strastne romance do razdrte družine

Le kratek čas po tem, ko sta Jennifer in Brad potrdila novice o ločitvi, je bil igralec v Pakistanu slikan z Angelino med njeno humanitarno misijo. Čeprav sta igralca najprej zanikala, da je na snemanju preskočila ljubezenska iskrica, sta se pozneje preprosto prepustila svojim čustvom in priznala, da sta zaljubljena. Le leto dni pozneje je Angelina v reviji People priznala, da z igralcem pričakujeta prvega otroka. Zaročila sta se leta 2012 ter poročila dve leti pozneje, čeprav sta v preteklosti večkrat povedala, da se bosta poročila takrat, ko bo poroka dovoljena vsem, tudi istospolnim partnerjem. V 12 letih skupnega življenja sta svojo družino razširila s šestimi otroki: dvojčkoma Vivienne Marcheline in Knoxom Leonom, Shiloh Nouvel, Zaharo Marley, Paxom Thieom in Maddoxom Chivanom.

Zakon je reševal nekaj mesecev

Iz dneva v dan je vse več novih informacij o ločitvi najbolj slavnih zakoncev ta hip, ena stvar pa drži kot pribito. Čeprav Angelina velja za eno najlepših zemljank, tudi njo, kot veliko večino žensk, daje ljubosumje. Splet dogodkov naj bi še dodatno podkurila Angelinina čustva ob Bradovem snemanju s francosko igralko Marion Cotillard, za katero je še vedno prepričana, da se je zapletla z njenim možem. Brad že vse od začetka govorice vztrajno zanika, Angelini naj bi namreč ponudil tudi testiranje z detektorjem laži. A njena odločitev je, kot kaže, dokončna. Brad naj bi se prav zaradi njene trme po pomoč obrnil tudi k Angelininemu očetu, igralcu Jonu Voightu. Najbolj zaželeni moški ta hip se namreč na vse pretege trudi, da bi se ljubezenska iskrica med njima spet prižgala, medtem ko Angelina s svojimi šestimi otroki sameva v vili na Malibuju. Angelina je najela Lauro Wasser, odvetnico, ki jo je zastopala v ločitvi od prvega moža Billyja Boba Thorntona. Gre za najbolj znano odvetnico slavnih, ki je že vodila ločitve Heidi Klum, Asthona Kutcherja, Christine Aguilera ... Angelina zahteva popolno skrbništvo nad šestimi otroki, Brad pa bi jih lahko videval. Ne zahteva pa nobene finančne podpore. Dogovoriti se bosta morala le o delitvi skupnega premoženja, vrednega več kot 400 milijonov dolarjev.