Brad Pitt se je lotil dokumentarnega filma o začetniku ameriškega grungea

Brad Pitt se je lotil dokumentarnega filma o začetniku ameriškega grungea (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 2. 2019

V nastajanju je dokumentarni film o frontmanu skupin Soundgarden in Audioslave Chrisu Cornellu, poroča spletni portal Variety. Film o življenju enega od začetnikov ameriškega grungea z izjemnim glasovnim razponom bodo producirali Cornellova vdova Vicky, Brad Pitt in produkcijska hiša Petra Berga Film 45. Berg bo film tudi režiral.

Cornell je bil pevec Soundgarden vse od ustanovitve 1984 do leta 1997, ko se je skupina razšla. Med največjimi uspešnicami zasedbe, pri kateri je bil Cornell tudi tekstopisec in ritemkitarist, je pesem Black Hole Sun.

Ob nastopu novega tisočletja je Cornell s člani Rage Against the Machine, natančneje s Tomom Morellom na kitari, Timom Commerfordom na basu in spremljevalnih vokalih ter Bradom Wilkom na bobnih, ustanovil zasedbo Audioslave.

Skupina Soundgarden se je nato združila leta 2011. Sredi turneje maja 2017 je Cornell po koncertu v Detroitu storil samomor. Po toksikološkem poročilu je pred tem zaužil več različnih zdravil, od pomirjeval do uspaval.

Januarja letos je v Forumu v Los Angelesu potekal koncert v spomin na preminulega s tremi grammyji nagrajenega glasbenika. Koncert I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell je pripravila Vicky Cornell z drugimi ikoničnimi imeni grungea, kot sta člana skupine Pearl Jam Stone Gossard in Jeff Ament. Med drugim so nastopili Miley Cyrus, Foo Fighters, Metallica, Brandi Carlile in Chris Stapleton, koncerta pa se je udeležil tudi Brad Pitt.