Branko Đurić - Đuro: Brada Pitta je obral za deset dolarjev

Branko Đurić - Đuro: Brada Pitta je obral za deset dolarjev (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
Vir: Nova
11. 10. 2016

Branko Đurić - Đuro je znan po tem, da je v svoji bogati karieri ustvaril veliko uspešnih projektov, med drugim Đurologijo, ki si jo je ogledalo že več kot 70.000 ljudi in bo 8. oktobra na ogled tudi pri nas, in spoznal izjemne ljudi, med drugim tudi trenutno najbolj sveže ločeni par Brada in Angelino, to poletje pa je snemal film z Armandom Assantejem.

Na vprašanje, kdo od ljudi, ki jih je spoznal, je nanj naredil največji vtis, Đuro odgovarja: "Največji vtis name vedno naredijo ljudje, ki jim je kljub uspehu uspelo ostati 'normalni'. Naš poklic je zelo nenavaden in veliko kolegov, ki doživi uspeh, začne nase gledati drugače. Ta ljubezen množice te lahko zelo spremeni, če nisi čvrsto na tleh. Zato občudujem tiste, ki znajo ločiti svoj poklic od svoje družine, prijateljev, ki so še vedno ljubeči, razumevajoči, prisrčni, takšni, kot so bili, preden se jim je 'zgodila slava'. Eden izmed takšnih je tudi Brad Pitt, s katerim je Đuro preživel veliko časa, zlasti ko je Đuro nastopal v filmskem prvencu Angeline Jolie V deželi krvi in medu.  

Đuro velja za netekmovalnega človeka, če ne bi, po njegovih besedah, raje bil športnik kot igralec.

"Moj posel ni tekmovanje, ampak umetnost. Ljudje si namreč narobe predstavljajo, da so merilo za dobre filme nagrade in kritike strokovnih žirij, česar sploh ne bi komentiral. Delam za užitek in zabavo." je zaupal, čeprav pa se s soigralci zelo rad šali in ne popušča, sploh v raznih zanimivih situacijah. Tako sta med drugim tudi stavila z Bradom Pittom in ga je Đuro obral za deset dolarjev.  O čem natančno sta stavila, Đuro žal ni želel razkriti. S svojo karizmo, prepoznavnim bosanskim šarmom, glasbenim talentom in seveda izjemnimi igralskimi izkušnjami, ki smo jih lahko spremljali v kultnih projektih, od Top Liste Nadrealistov, Avdicije pa vse do z oskarjem nagrajenim filmom Nikogaršnja zemlja, Đuro zdaj prinaša Đurologijo in s tem znanega, a vendarle novega Đura, ki v 90-minutnem šovu duhovito pritegne in nasmeji občinstvo.