Britanci Camille Parker Bowles nočejo za kraljico

25. 4. 2015 | Vir: Lea
Deli

Res neprijetno za Camillo Parker Bowles, soprogo princa Charlesa, saj je Britanci ne bi najraje videli na prestolu kot kraljico. Nekako so se sicer sprijaznili, da je nadomestila princeso Diano, vendar pa je to tudi vse. Vedno je namreč veljalo, da je kriva za propad zakona med Diano in Charlesom.

M ineva deset let, odkar sta si britanski prestolonaslednik princ Charles in vojvodinja Camilla Parker Bowles obljubila večno zvestobo. Zgodilo se je osem let po tragični smrti princese Diane, prve Charlesove soproge. In zgodilo se je z žensko, po kateri je Charles vse življenje hrepenel. Na dan poroke je celo kazalo, da bo Camilla prva nevesta, ki ji ne bodo ploskali na ulicah, odkar je Henry VIII. za kraljico postavil svojo ljubico Anne Boyle daljnega leta 1533.

Spomin na Diano je še živ

Predvsem ženske so imele pred seboj še živ spomin na Dianin odkrit intervju na BBC leta 1995, v katerem je povsem iskreno govorila o svojem odnosu s Charlesom in žalostno dejala, da so bili v zakonu vedno trije. "V zakonu smo bili trije in bila je gneča," je povedala princesa. S to izjavo je postala Camilla še bolj osovražena, saj so jo vsi imeli za razdiralko Charlesovega in Dianinega zakona. Antipatija do Camille se je še stopnjevala dve leti po poroki, ko so iz palače sporočili, da se bo kot soproga princa Charlesa udeležila komemoracije za pokojno princeso Diano. Javnost je menila, da njena navzočnost ne bi bila primerna. Zdaj je od tega že osem let, in če je mogoče vmes kazalo, da so se ljudje sprijaznili s Camillo kot morebitno britansko kraljico, se zdaj zdi, da jih veliko temu le ni naklonjenih.

Težko je brati o sebi

Camilla se mora spopadati z vsakovrstnimi komentarji. Neka Britanka je v časopisu zapisala, da ne prenese pogleda na Camillo ob Charlesu, neka druga pa, da ima Camilla obraz, ki je razbil že vsaj tisoč ogledal. Tretji komentar je bil v smislu, da je kraljica Elizabeta II. še kako živa in da bo še dolgo na prestolu. Mogoče tako dolgo, da Camilla preprosto ne bo imela priložnosti. Po raziskavah jih je samo okoli 32 odstotkov za to, da zasede prestol.

Dianin duh

Številni ne morejo pozabiti princese Diane, ki zdaj živi skozi sinova, princa Williama in Harryja. Sama je bila ikona dobrodelnih akcij, ki jih nadaljujeta princa, in vsi bi si želeli imeti takšno kraljico, kot je bila ona. Nekateri celo namigujejo, da bi morda Elizabeta, če bi bila Diana še živa, prestol že zdavnaj prepustila sinu Charlesu. Tako pa še nič ne kaže, da bi v bližnji prihodnosti to storila.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik