Britanska vlada želi ob poroki princa Harryja podaljšati odpiralni čas pubov

Britanska vlada želi ob poroki princa Harryja podaljšati odpiralni čas pubov (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 3. 2018

Britanska vlada je sporočila, da namerava ob koncu tedna, ki ga bo 19. maja zaznamovala poroka princa Harryja z ameriško igralko Meghan Markle, podaljšati odpiralni čas licenciranih pubov. Ti lahko alkohol točijo do 23. ure zvečer, 18. in 19. maja pa bi ga izjemoma lahko dve uri dlje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Kraljevska poroka je čas državnega praznovanja, pri katerem bo imel možnost sodelovati vsakdo," so sporočili z vlade.

Poleg težko pričakovane poroke bo 19. maja potekal tudi finale pokala angleške nogometne zveze, ki si ga bodo številni po pričakovanjih ogledali v svojem priljubljenem lokalu ob vrčku piva. Harryjev starejši brat in zelo verjetna poročna priča princ William bi v običajnem primeru podelil pokal zmagovalcu nogometne tekme.

Zaročenca sta na svojo poroko na Windsorskem gradu povabila tudi 2640 Britancev iz celotne države. Med njimi bodo prostovoljci, šolarji in zaposleni pri kraljevski družini. Želita si namreč, da bo "njun poročni dan oblikovan tako, da bodo tudi predstavniki javnosti čutili, da so del praznovanja", so pred dnevi sporočili iz Kensingtonske palače.

33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani, konec istega meseca pa sta o tem obvestila tudi širšo javnost. Od tedaj sta se že večkrat skupaj pojavila v javnosti.