Bruce Jenner: “Ne morem umreti, ne da bi poskusil biti 'ona'”

Bruce Jenner: “Ne morem umreti, ne da bi poskusil biti 'ona'” (foto: profimedia) profimedia
4. 6. 2015

Ko smo že mislili, da smo o članih družine Kardashian-Jenner izvedeli vse, je zadnja epizoda njihove serije V koraku z družino Kardashian zdaj končno zaokrožila na začetku tega leta začeto zgodbo o Bruceovi preobrazbi v žensko. Družina je namreč pred kamerami govorila o njegovem razvpitem priznanju, s katerim pa se, kljub ljubezni in spoštovanju, težko spopadajo prav vsi člani tega slavnega krdela.

"Ko sem imel sedem ali osem let, sem vedel, da je nekaj narobe. Včasih, ko sem imel priložnost, sem oblekel mamina ali sestrina oblačila. Imel sem rad to stran sebe, vendar sem se je tudi bal. Vsi so pričakovali moškega, počutil pa sem se drugače. Mislil sem, da bo minilo, zato sem se vedno zamotil s stvarmi in moja največja 'okupacija' so bile prav olimpijske igre," se je v posebni, dva dela dolgi epizodi resničnostnega šova odprl Bruce, ki se v prihodnosti vidi kot žensko. Čeprav je Bruce v družinskem pogovoru priznal, da si penisa ne bo odrezal, saj se po njegovem mnenju lahko prej stori še veliko drugih stvari, se želi vseeno popolnoma preobraziti v žensko. Petinšestdesetletnik si je pred kratkim namreč že operiral nos, napolnil si je zgornjo ustnico, prav tako pa so mu operativno znižali lasišče, saj naj bi to na obrazu priklicalo bolj ženske poteze, priznal pa je, da si bo v prihodnosti operiral še čeljust. "Ne morem umreti, ne da bi poskusil biti 'ona'," je pojasnil Jenner, ki želi s snemanjem svoje oddaje odpreti problem transseksualnosti. "Vprašanje transseksualnosti je danes na točki, kjer je bilo vprašanje istospolnih partnerjev pred 30 ali 40 leti. Ljudje tega še vedno ne razumejo," je povedal Jenner, ki kljub zmedi pojasnjuje, da je bil in vedno bo heteroseksualec ter da ga še vedno privlačijo ženske.

Bruceova skrivnost pa pravzaprav sploh ni tako skrita, kot bi kdo mislil. "Spomnim se, ko sem bila otrok in nisem vedela, za kaj gre. S Kylie sva v njegovi sobi našli ličila ter obleke in včasih sva mislili, da ima ljubico. Tega nisva povedali nikomur," se je v solzah spominjala Kendall, ki je očeta v ženskih oblekah nazadnje zalotila lani, ko se ji je ob štirih zjutraj zahotelo vode. "Žal mi je zanj, da se mora zaradi nečesa, kar ga osrečuje, skrivati in to postati komaj ob štirih zjutraj," je še povedala Kendall, ki jo je očetovo priznanje izredno pretreslo. Bruceovo skrivnost pa je pred 12 leti odkrila tudi Kim, ki je Brucea zalotila v ženskih oblekah. "Več kot 12 let sem to zadrževala zase, potrebna bo več kot minuta, da se skrivanja odvadim," je Bruceovo novico o preobrazbi v žensko komentirala Kim, ki je Bruceu že ponudila nekaj stilskih nasvetov. Kot je bilo pričakovati, pa je novica najbolj pretresla njegovo nekdanjo ženo Kris, ki je priznala, da se po 23 letih zakona počuti tako, kot da se tisti del njenega življenja ni zgodil. "Nikoli nisem pomislila, da se bo Bruce odločil za ta korak," je še poudarila.

Njegovo priznanje pa pravzaprav ponuja kar nekaj odgovorov. Se še kdo spominja prigovarjanja pred veliko Kimino poroko s Kanyejem? Takrat je Kim od Brucea zahtevala, naj si lase postriže na kratko, saj naj bi mu ti veliko bolj pristajali, on pa ni in ni hotel privoliti v to ... "V preteklosti sem bežal pred dnevi, ko sem se moral ostriči. Hotel sem imeti dolge lase, a so vsi vedno pričakovali, da se bom strigel kot pravi moški. Lahko je videti bolje na Bruceu, vendar ne na moji duši," je takratno vedenje pojasnjeval Bruce, ki se glede omenjene teme najbolj udobno počuti prav ob Kim. "Pred kratkim sem jo spoznala," je Kim priznala v enem izmed zadnjih intervjujev in nadaljevala, da je Bruce kot ženska bil preprosto lep. "Lepo je bila oblečena, s prelepim make-upom in urejenimi lasmi. Zelo je bila lepa in zraven nje sem se počutila kot doma," je še povedala Kim, ki je novico sprejela najbolje.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Profimedia

Priporočamo