Celine Dion se bo z novim albumom Courage poklonila pokojnemu možu

Celine Dion se bo z novim albumom Courage poklonila pokojnemu možu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 4. 2019

Celine Dion je napovedala, da bo izdala nov album Courage in se po več kot desetih letih podala na turnejo po Severni Ameriki. Kanadska glasbenica, ki je minulih 15 let s svojim šovov gostovala v Las Vegasu, se bo na pot podala septembra, prvi koncert pa bo v kanadskem Quebecu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Celine Dion (51) je odhod na turnejo napovedala v sklopu Facebook dogodka v živo. "Hvaležna sem vsem obiskovalcem, ki so v minulih letih obiskali moje šove v Las Vegasu. Sedaj sem dobila priložnost, da ustvarim popolnoma nov šov, s katerim bom nastopala po Severni Ameriki in po svetu," je zapisala.

Glasbenico je leta 2016 prizadela smrt moža in menedžerja Reneja Angelila. Kot je povedala, pa se je v zadnjem času čutila navdahnjeno za ustvarjanje nove glasbe ter pripravljeno, da se poda na pot. Izdala je še, da bo album Courage najverjetneje izšel novembra, z naslovom pa se je poklonila pokojnemu možu.

"Rene si je zelo želel, da bi se po njegovi smrti vrnila na odre. Želel se je prepričati, da bom še naprej sledila svoji strasti," je dejala in dodala: "S tem albumom mu želim sporočiti, da sem dobro, da smo vsi dobro in da bomo še naprej vsi OK."

Njena 15-letna glasbena rezidenca v Las Vegasu po podatkih Billboarda velja za najdonosnejšo rezidenco vseh časov. S šovom New Day, ki ga je izvajala med letoma 2003 in 2007, je zaslužila 385 milijonov ameriških dolarjev, aktualna koncertna rezidenca Celine at The Colosseum at Caesars Palace pa ji je do decembra lani prinesla še 245,5 milijona dolarjev.