Čeprav ne verjame v smiselnost dopusta, Donald Trump zdaj vendarle odhaja na dopust

Čeprav ne verjame v smiselnost dopusta, Donald Trump zdaj vendarle odhaja na dopust (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 8. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je do slej vztrajal, da dopust ni smiseln, bo konec tedna zapustil Belo hišo in se preselil v svoj golf klub v Bedminstru v državi New Jersey. na počitnice bo šel v času, ko ga po anketi Quinnipiac podpira le še 33 odstotkov Američanov, podpora pa mu je začela padati celo med republikanci.

Quinnipiac poroča, da je imel predsednik Trump v isti anketi konec junija 40-odstotno podporo, sedaj le 33-odstotno. Novo je, da mu je podpora med republikanci padla s 84 na 76 odstotkov, belci brez visokošolske izobrazbe, ki so bili ključni za njegovo volilno zmago, pa mu sedaj nasprotujejo v razmerju 50 proti 43 odstotkom.

Kar 54 odstotkov Američanov je sram, da ga imajo za predsednika, ponos ob tem pa jih je izrazilo 26 odstotkov.

V času predsednikovega dopusta bo do 21. avgusta zaradi obnove zaprta tudi Bela hiša. Med drugim bodo zamenjali bodo sistem za gretje in hlajenje, prebarvali stene, popravili stopnice na južnem pročelju, zamenjali talne obloge, zakrpali cevi, ki puščajo vodo v sobi za novinarske konference in zamenjali zavese.

Trump je vse do lani zatrjeval, da v dopustu ne vidi nobenega smisla. Predsednika Baracka Obamo je redno napadal zaradi dopustov in igranja golfa. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP je sedanji predsednik od januarja 13 koncev tedna preživel na svojih posestvih na Floridi in v New Jerseyju, enkrat pa je obiskal uradno predsedniško letovišče Camp David, ki ga sicer ne mara.