Charlene Witterstock: Ni dobila priročnika za življenje na dvoru

Knez Albert in princesa Charlene sta najbolj ponosna na svoja otroka, princa Jacquesa in princeso Gabrielle. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
8. 11. 2015

Življenje na kraljevih dvorih je vedno mikavno in zanimivo. Marsikatero dekle sanja o tem, da bi ji uspel veliki met in bi osvojila princa ne samo na belem konju, temveč na takšnem, s katerim bi odjahala v dvorec. No, nekaterim to tudi uspe.

Charlene si ni niti v sanjah predstavljala, da bo nekoč sedla na monaški prestol.
Charlene je zelo navezana na družino in brata, ki se je pred kratkim poročil.

Ena izmed teh srečnic je tudi Charlene Witterstock, sicer po rodu iz Južnoafriške republike, ki je osvojila srce monaškega kneza Alberta II., s katerim je 10. decembra lani dobila dvojčka, princa Jacquesa in princeso Gabrielle. Princ Jacques bo kot moški potomec nasledil monaški prestol, čeprav je bil rojen nekaj minut za svojo sestro. In čeprav se danes zdi življenje princese Charlene idilično, na začetku vsekakor ni bilo tako, o čemer je tudi odkrito spregovorila. Prišla je namreč iz povsem drugega okolja, kjer so veljale drugačne navade, in nikoli ni bila vzgajana v duhu, da bo nekoč postala kneginja in bo živela na dvoru ter bo mama bodočega prestolonaslednika. Charlene je bila nekoč vrhunska športnica, plavalka, ki je nastopala tudi na olimpijskih igrah. Njeno življenje se je vrtelo samo okoli športa.

10 let ljubezni

Že deset let je minilo od trenutka, ko se je vnela ljubezen med knezom Albertom II. in lepo Charlene. Albert je vedno govoril, da bo njegovo srce osvojila tista ženska, ki bo najbolj podobna njegovi pokojni materi Grace Kelly. Mogoče takrat Charlene še to ni bila najbolj, a jo je Albert z leti zelo približal lepi kneginji. Do takrat je namreč veljal za velikega ženskarja, ki se je rad smukal predvsem okoli manekenk. No, rad je imel tudi natakarice in stevardese, saj ima dva nezakonskega otroka, hčerko z ameriško natakarico in sina s francosko stevardeso. Sta pa otroka izvzeta iz kakršnihkoli uradnih dolžnosti in nastopov, kar se tiče kneževine. Glede na to, da ju je pred leti tudi uradno priznal, bosta lahko le dedovala del Albertovega zasebnega premoženja.

Prilagajanje

Biti v razmerju s princem ni mačji kašelj. No, za dekle, ki bi bilo tudi sama princesa, verjetno ne bi bila nobena težava, a za nekoga, ki je vzgojen povsem drugače, so zadeve dokaj drugačne. "Pogrešala sem družino in prijatelje," danes pravi Charlene, ki dodaja, da je na srečo v Monaku dokaj hitro našla nove prijatelje, kar ji je bilo v veliko pomoč, ko se je morala privajati na povsem nov in zelo drugačen način življenja. "Ko sem prišla v palačo, mi prav nihče ni dal v roke priročnika, kako iz navadnega dekleta prek noči postati princesa. Poleg tega med temi kraljevimi zidovi več kot 20 let ni živel noben kraljevi par. Moram pa povedati, da je bil moja največja podpora prav soprog Albert, ki me ni nikoli oviral pri mojih sanjah in željah," pravi Charlene, ki je morala pred poroko tudi zamenjati vero in postati katoličanka. Princ Albert jo je peljal tudi v Vatikan in jo predstavil papežu, kot je nekoč storil tudi njegov oče Rainier, ko je papežu predstavil vojvodinjo Grace.