Charlie Chaplin je bil razvpit po razmerjih z mladoletnicami

Charlie Chaplin je bil razvpit po razmerjih z mladoletnicami (foto: profimedia) profimedia
12. 7. 2015

Večina turistov, ki danes obišče Hollywood in kupi kakšen plakat s podobo slavnega komika, še danes verjame, da je bil Charlie Chaplin Američan.

V resnici je bil Britanec, izhajal je iz revnega okolja in ne preveč rožnatih družinskih razmer. Da bo nekoč najslavnejši človek na svetu, mu je že kot dečku prerokovala mama, in naredil je vse, da bi se njene sanje uresničile.

Priložnost se mu je ponudila, ko se je pridružil skupini pantomimikov, ki ga je leta 1910 pripeljala v New York. Ko je nekoč pozno zvečer stopal po ulicah in opazoval mogočna gledališča, živahen vrvež in na tisoče pisanih luči, je vedel, da je doma. "To je to! Sem spadam," si je rekel.

Kljub temu uradno nikoli ni postal ameriški državljan, predvsem zato, ker je v nazadnjaških političnih krogih veljal za komunista, ki naj bi spodkopaval javno moralo. K njegovi boljši javni podobi gotovo niso pripomogle niti ljubezenske zveze z mladoletnimi dekleti, ki jim je tisk nadel ime Chaplinove otroške neveste.

Že leta 1918 je dvignil precej prahu, ko se je poročil s 16-letno igralko Mildred Harris, ki mu je rodila prvega otroka. Štiri leta pozneje jo je nadomestil z novo 16-letnico Lito Grey, ki jo je zapustil po dveh otrocih in štirih letih zakona. Potem je poskusil z nekaj let starejšo Paulette Goddard, pa se tudi ta zakon ni obnesel. S četrto ženo, takrat 18- letno Oono, ki je bila od njega mlajša kar 36 let, sta se vzela leta 1943 in ostala poročena do njegove smrti, rodilo pa se jima je kar osem otrok.

Preberite si več o ljubezenski zgodbi med Charlijem in Oono na Lisa.si

Priporočamo