Charlotte in George bosta dobila vsak svojo posebno nalogo na kraljevski poroki

Charlotte in George bosta dobila vsak svojo posebno nalogo na kraljevski poroki (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 5. 2018

Britanski princ George in princesa Charlotte bosta imela v soboto na kraljevski poroki njunega strica, princa Harryja z Meghan Markle posebne naloge, so danes sporočili iz Kensingtonske palače. Triletna Charlotte bo nosila cvetje, štiriletni George pa bo paž. Poleg njiju bo pri obredu sodelovalo še osem otrok, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Svoj zadnji javni nastop sta imela otroka princa Williama in Kate kmalu po rojstvu njunega bratca, princa Louisa 23. aprila, ko sta se za roke držala svojega očeta pred bolnišnico St. Mary v osrednjem Londonu, kjer je Kate rodila.

Med družicami Marklove bo skupno šest deklic, starih od dve do sedem let, pri obredu pa bodo pomagali še štirje fanti, stari od štiri do sedem let. Po britanski tradiciji deklice običajno pomagajo pri metanju cvetja na sprevodu do oltarja in iz kapele, fantki pa kot paži prevzamejo druge vloge, kot na primer nošenje poročnih prstanov in nevestine tančice. Podrobnosti glede njihovih oblek palača še ni razkrila in bodo ostale skrivnost do sobote.

Tako George kot Charlotte sta že lani nabrala nekaj poročnih izkušenj, ko sta pomagala pri poročnem obredu njune tete Pippe Middleton.

Priporočamo