Christiano Ronaldo: Vrtoglave številke, a še vedno nezadovoljen!

Christiano Ronaldo: Vrtoglave številke, a še vedno nezadovoljen! (foto: Vid Ponikvar / Sportida ) Vid Ponikvar / Sportida
22. 1. 2018

Španski poslovnež, nekdanji politik, večini pa poznan predvsem v vlogi predsednika španskega kluba Real Madrid C.F., je nogometnemu asu sporočil, da zanj ni denarja, ki bi ga lahko zadovoljil.

Lepotec Ronaldo je seveda razočaran in žalosten, ker se je veselil obljube, da mu bodo povišali plačo. Užaljen naj bi zdaj celo razmišljal o vrnitvi v Manchaster United. To bi bila sicer huda kazen za Real, vendar verjetno so to samo govorice ali »nedolžne grožnje«. Spomnimo, Christiano je zadnjo pogodbo z Realom podpisal novembra 2016. Koliko točno je vreden in koliko zasluži Ronaldo (skupaj z vsemi sponzorskimi in drugimi pogodbami), je težko oceniti, ocene pa se gibljejo, da je v letu 2016 na teden zaslužil 357 tisoč dolarjev. In Christiano bi rad povišico?

Povprašali smo nekaj naših prvoligašev, katerih tekme se začno konec februarja (prenosi na Šport TV) in vsi so si bili enotni, da je to tako velika količina denarja, da je že smešno. Ja, šport je postal gladiatorski – ekstremne hitrosti, zmogljivosti, napori ... in kapitalizem je njegova največja vrednota. Sem spadajo tudi marketinški budgeti - samo slabih 500 mio je Ronaldo prejel od Nike-ja.

Priporočamo