Člani zloglasne sekte izsiljujejo Toma Cruisea ter Johna Travolto

Člani zloglasne sekte izsiljujejo Toma Cruisea ter Johna Travolto (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
4. 4. 2015

Dokumentarni film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief bodo na HBO predvajali 29. marca, a je že zdaj sprožil pravi plaz razkrivanja skrivnosti zloglasne sekte. Nekatere skrivnosti se seveda nanašajo tudi na najslavnejša člana te cerkve, hollywoodska zvezdnika Toma Cruisea in Johna Travolto.

Čeprav sta bila priči številnih zlorab drugih članov scientološke cerkve, ki jo je leta 1954 ustanovil L. Ron Hubbard, velika hollywoodska zvezdnika Tom Cruise in John Travolta nista naredila niti ene same poteze, ki bi utegnila škoditi ugledu scientologov. To so za težko pričakovani dokumentarni film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, ki bo premiero na HBO doživel 29. marca, povedali nekateri očividci.

Prav zaradi dejstva, da scientološka cerkev svojo moč gradi na rekrutiranju slavnih oseb, Tom in John znotraj te skupnosti slovita kot nekakšna bogova. Cerkev je namreč zaradi njiju v svoje vrste sprejela številne nove člane, vodilni scientologi pa so zvezdnikoma v zahvalo podarjali luksuzna darila, med drugim celo nesramno drage limuzine in hangarje za letala. Številni ljudje, ki so kar težko verjeli, da nobeden od njiju nikoli ni poskušal zapustiti cerkve in da nobeden od njiju nikoli ni izjavil ničesar slabega o njej, pa so zdaj končno dobili odgovor na vprašanje, zakaj je tako. Okoliščine, v katerih sta oba zvezdnika, so namreč zelo zapletene, kar daje slutiti tudi omenjeni dokumentarec, ki je nastal pod režijsko taktirko 61-letnega ameriškega režiserja in producenta Alexa Gibneyja.

Ta meni, da imata 52-letni Tom in 61-letni John ogromno odgovornost in da je čas, da končno stopita pred javnost in priznata, kaj se dogaja znotraj te organizacije, ki šteje pol milijona članov, vredna pa je več kot 1,2 milijarde dolarjev. Dokumentarec, ki je nastal po predlogi knjige z istim naslovom, razkriva glavni razlog, zaradi katerega igralca verjetno še kar nekaj časa ali pa celo nikoli ne bosta obrnila hrbta scientologiji. Cerkev jima namreč grozi, da bi v tem primeru razkrila njune največje in najintimnejše skrivnosti, ki so se nabrale v vseh teh letih, in ju tako torej izsiljuje!

Člani svoje skrivnosti namreč razkrivajo na tako imenovanih scientoloških revizijah, ki so v tej skupnosti nekaj podobnega kot izpovedi pri katolikih. Menda je težje za Cruisea, ki že ima izkušnje z oddaljevanjem in odtujevanjem od cerkve, ki si jih je nabiral v obdobju, ko je leta 1989 začenjal razmerje s kolegico Nicole Kidman. Pozneje so scientologi njuna posvojena otroka, Isabello in Connorja Antonyja, začeli ščuvati proti njuni slavni mami, kar jim je na koncu tudi uspelo, saj se je slavni parček ločil, otroka pa sta se odtujila od Nicole.