Colin Firth okrepil filmsko ekipo Mamma mie na Visu

Colin Firth okrepil filmsko ekipo Mamma mie na Visu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 10. 2017

Slavni britanski igralec Colin Firth je v nedeljo prispel na splitsko letališče, nato pa se je z ladjo odpravil na otok Vis, na katerem snemajo celovečerec Mamma Mia! Here We Go Again. Na Vis so pred Firthom prispeli že njegovi kolegi Pierce Brosnan, Andy Garcia, Amanda Seyfried, Christine Baranski in Julie Walters.

Hrvaški mediji poročajo, da je 57-letni Firth prispel na splitsko letališče v spremstvu producentov filma, medtem ko članov njegove družine ni bilo videti. Firth je najbolj znan po vlogah v celovečercih Kraljev govor, Angleški pacient, Zaljubljeni Shakespeare in Dnevnik Bridget Jones.

Z oskarjem nagrajeni britanski igralec je pozornost medijev pridobil tudi s tem, ko je po podpori brexitu v Veliki Britaniji zahteval in dobil italijansko državljanstvo.

Firth bo v nadaljevanja filma Mamma mia, ki temelji na pesmih švedske skupine Abba, znova igral bankirja Harryja Brighta. Je potencialni tretji oče filmske Sophie, ki jo igra Seyfridova. Njeno mamo Donnie pa svetovno ena najbolj znanih igralk Meryl Streep.

Čeprav so v preteklih tednih poročali, da na Visu pričakujejo tudi Meryl Streep, hrvaški mediji danes ugibajo, ali bo priljubljena igralka sploh prišla v Dalmacijo, ker naj bi v novem nadaljevanju filma umrla. Kot dodaja današnji Jutarnji list, na Visu čakajo še na legendarnega švedskega igralca Stellana Skarsgarda, ki prav tako kot Firth igra morebitnega očeta Sophie.

Hrvaški mediji poročajo, da igralska ekipa uživa v hrani in soncu na otoku Visu. Med drugim so objavili, da je Garcia obiskal sobotno tekmo prve hrvaške nogometne lige v Splitu med Hajdukom in Interjem. Splitčani so prepričani, da je Garcia prinesel srečo domačim nogometašem, ki so premagali goste iz Zaprešića.