Cristiano Ronaldo: "Na prvem mestu je sin"

Cristiano Ronaldo: "Na prvem mestu je sin" (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
7. 6. 2015

Če kdo misli, da je eden od najboljših nogometašev vseh časov Cristiano Ronaldo zagledan samo vase, v svojo kariero in seveda v svoj videz, ki ga skrbno neguje, se moti. Na prvem mestu je štiriletni sin Cristiano jr., ki mu nogometaš posveča večino prostega časa.

Ko je Cristiano leta 2011 postal očka, so seveda vsi ugibali, kdo je dečkova mama. Njena identiteta do danes ni razkrita, govori pa se, da je Cristianu sina rodila takrat 20-letna britanska študentka, ki ji je nogometaš za to plačal neverjetnih 15 milijonov dolarjev. S tem naj bi se odpovedala vsem pravicam do otroka.

No, njemu ta znesek ne predstavlja večjega stroška, saj nogometaševo premoženje ocenjujejo na neverjetnih 250 milijonov dolarjev. Cristiano je na sina povsem nor, kadarkoli ima čas, se mu posveča, in če le lahko, gre deček z njim povsod. Včasih celo trenirata skupaj in tako kot oče tudi mali Cristiano dela trebušnjake in druge vaje, ki so sicer prirejene za dečka njegovih let. "Vesel bom, če bo šel sin po mojih stopinjah in bo športnik. Seveda pa ga ne bom oviral, če bo izbral drugačno pot. Vedno ga bom podpiral v vsem, kar bo počel s srcem," pravi Cristiano, ki priznava, da je takrat, ko je postal oče, postal tudi boljša oseba.

"Z otrokom sta prišla drugačna odgovornost in tisti lepi občutek, da te nekdo čaka, zaradi njega sem verjetno tudi boljši na terenu." Mogoče res neverjetne besede iz ust nekoga, ki ga ima večina ljudi za zelo narcisoidnega in vase zagledanega. Sicer mu priznavajo športne sposobnosti, a to je tudi vse. A se motijo. "Ja, tudi plenice sem menjal, kaj pa mislite. No, to ni bilo ravno moje najljubše opravilo, a sem pač to počel,"odkrito pravi nogometaš.

Mama o Cristianu: "Bil je jokica"

"Ko je bil Cristiano majhen, ga je marsikdo klical 'cry baby' (jokica, op. a.). Ni se hotel učiti, in medtem ko sem pripravljala kosilo, mi je vedno pobegnil skozi okno na igrišče. Če je njegova ekipa izgubila, je jokal, zato tak vzdevek. Nekateri so mu celo rekli little bee (majhna čebela, op. a.), ker je bil tako hiter, da ga ni mogel nihče ujeti," pravi njegova mama Dolores Aveiro.

Napisala Sandra Bratuša

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story22/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 22/2015

Story 22/2015, od 28. 05. 2015