Cristiano Ronaldo: Očka, nogometaš, bogataš

Cristiano Ronaldo: Očka, nogometaš, bogataš (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2016

Je nogometna superzvezda. Je bogat, je lep ... je Cristiano Ronaldo. Je eden najbolj prepoznavnih ljudi na svetu, pa vendar običajen človek, kot jaz in vi.

Tokrat se je Lea poglobila v življenjsko zgodbo nogometaša, ki je na minulem evropskem prvenstvu zbudil največ pozornosti. Ne le zaradi nogometnega talenta, temveč tudi zaradi zgodbe, ki se tako morbidno vleče za človekom z velikim Č. Kot številne zgodbe o uspehu ima tudi njegova svoj bridki začetek. Kot otrok kuharice in šolskega oskrbnika je Ronaldo že vse od nogometnih začetkov trpel zaradi žaljivk in zbadanj na račun finančnega položaja svoje družine. A ozkomiselnost sokrajanov ga je pognala tja, kjer se je počutil najbolje. Na nogometno igrišče. Čeprav je nogometno žogo začel pod nogami obvladovati, ko je bil star komaj tri leta, je v prvem nogometnem klubu zaigral pri osmih ter pri 12 letih stopil na pot svojih sanj in se sam kot otrok preselil v Lizbono ter zaigral pod zastavo nogometnega kluba Sporting. S 1.500 funti na mesec in treningi v polprofesionalnem svetu se je Ronaldo pri 14 letih odločil, da zapusti šolo in se popolnoma posveti nogometu, a le leto dni pozneje je zagnani mladenič trčil ob novo življenjsko oviro. Srčne aritmije. Te so postale del njegovega vsakdana in Ronaldo se je še kako dobro zavedal, da bi prav te lahko stopile na pot njegovih sanj na nogometnem igrišču. Pri 15 letih, na začetku nogometne kariere, se je tako odločil za operacijo srca, vendar ga niti ta ni ustavila, da ne bi igral, saj se je na trening vrnil le nekaj dni za tem.

Podpora staršev je zagotovo največ, kar otrok lahko dobi. Ronaldo bi se s tem brez dvoma strinjal, deloma verjetno tudi zaradi tega, ker je sam nikoli ni popolnoma občutil. Njegov oče se je namreč že vse od njegovih zgodnjih otroških let boril z alkoholizmom in leta 2005, ko je Ronaldo dopolnil 20 let, zaradi tega tudi umrl. Od takrat je njegova nogometna kariera (in vrednost) rasla iz sezone v sezono. Od Sportinga do portugalske reprezentance, od tam do Manchester Uniteda in ne nazadnje Real Madrida, v barvah katerega lahko mojstra nogometne igre spremljamo zdaj ...

Njegova velika skrivnost

In čeprav Ronaldo svojo vrednost na nogometnih igriščih upravičuje s številnimi zadetki in odnosom, h kateremu lahko tako znani kot tudi manj znani nogometaši le stremijo, so že vse od njegovih začetkov mediji s posebno pozornostjo proučevali dogodke njegovega zasebnega življenja. To še posebej velja od takrat, ko je na Facebooku Ronaldo sporočil, da je postal očka. Prosil je za zasebnost ... in jo pravzaprav dobil, saj je podatek o tem, kdo je mama njegovega sina Ronalda mlajšega, pravzaprav ena najbolj iskanih skrivnost tega časa.
Kaj je res in kaj ne, ostaja neznanka še danes. Čeprav številni verjamejo, da je Ronaldo izbral nadomestno mater, je prav toliko tistih, ki verjamejo, da je mater svojega otroka v resnici našel v ameriški natakarici, ki jo je osvojil s svojim polomljenim znanjem angleščine. "Jaz  in ti. Poljub." To naj bi bila izjava, ki je tistega večera začela razmerje za eno noč, pa vendar pustila pečat, zaradi katerega si bo Ronaldo to kratko razmerje zapomnil za vedno. Dekletu naj bi Ronaldo v zameno za diskretnost in polno skrbništvo nad sinom ponudil deset milijonov funtov, identiteto dekleta pa naj bi Ronaldo malčku razkril za njegov 18. rojstni dan. "Kaj je res in kaj ni, ne bom povedal nikoli," je v svojem dokumentarcu povedal Ronaldo, ki naj bi sicer že iskal nadomestno mater za novega dojenčka. "Želim imeti pet ali šest otrok. Mislim, da imam dobre pogoje, da bi imel veliko otrok. Zdaj moram najti samo še pravo žensko," je povedal v enem izmed intervjujev, letošnjega marca pa so govorice o tem, da je drugi Ronaldov otrok že na poti, postale še glasnejše, saj si je po tem, ko je zabil gol, pod majico dal žogo, torej naredil gesto, s katero številni nogometaši sporočijo novico, da bodo postali očetje.

Družina, nogomet, denar

Sicer je Ronaldovo premoženje revija Forbes ocenila na vrtoglavih 160 milijonov dolarjev, a naj bi 31-letnik spal na kar 245 milijonih dolarjev. Čeprav slovi po dobrodelnosti, Ronaldo na mesec samo za oblačila zapravi več kot deset tisoč dolarjev, na počitnice se odpelje s helikopterjem in za počitniško prenočišče plača več kot 15 tisoč dolarjev na noč. A nič od tega, nobeno razkošje in noben kupček denarja ne premaga njegove ljubezni do družine.

"Družina je zame prva. Moj sin je najpomembnejša stvar v mojem življenju. Za njim pride nogomet. Denar pride komaj za tem," je priznal tujim medijem in dodal, da bo Ronaldo mlajši brez dvoma deležen velikega razkošja. "Ima personaliziran dres s številko sedem, prav takšen, kot je moj. In vsakič, ko zadenem gol, ga namenim njemu," je povedal in priznal, da je do njega izredno zaščitniški. "Na tekmah zanj naročim posebno varovanje. Sicer pa ga ne želim razvaditi. Hočem mu privzgojiti prave verske vrednote." Čeprav sem bil sam vzgojen v revščini, bo moj sin vzgojen v bogastvu. A ne bo bahav. Jaz nisem in tudi on ne bo. Ne bo obiskoval nobene posebne šole, saj želim, da se druži z običajnimi ljudmi," je povedal Ronaldo, ki si sicer želi še enega otroka. "Kot otroka me niso razvajali z darili, so me pa s pozornostjo," je priznal eden izmed najbolj zaželenih moških ta hip. In čeprav ima za seboj seznam zavidljivih deklet, s katerimi se je zapletel v razmerje, priznava, da ga prav ta najbolj odbijajo. "Sovražim glamurozne modele. Odbijajo me modeli. Dekleta, ki se napijejo, dekleta, ki so plitka. Tista, ki se oblačijo tako, da jim izpod oblek gleda polovica dekolteja, in takšna, ki se ves čas samo trudijo, da bi bila zapeljiva. Mislim, da so takšna dekleta patetična," je pojasnil in dodal, da ga veliko bolj kot videz privlači inteligenca.

Družino razvaja z razkošjem

Na to, da lahko poskrbi za svojo družino, je Ronaldo izredno ponosen.

Mami je na Portugalskem kupil več kot pol milijona evrov vredno hišo, v kateri živi s svojim partnerjem in njegovim sinom, prav tako je hiše kupil tudi sestram. Njegova družina je njegovo vse. Pravzaprav dobesedno, saj je Ronaldo ne le uspešen nogometaš, temveč tudi poslovnež, za njegove posle pa skrbijo prav njegovi najbližji družinski člani. "Zaslužim 400 tisoč funtov na teden in vsega ne morem zapraviti, zato se denar le kopiči in kopiči. Moj brat vodi moje nočne klube in številne bare. Prav tako imam v lasti hotel. Sicer pa me denar ni spremenil. Še vedno sem ista oseba," je povedal Ronaldo, ki sicer spodnjih hlač nikoli ne obleče dvakrat. "Armani mi jih pošilja zastonj, zato mi jih ni treba prati," je pojasnil.

 • Njegovo razkošno življenje:


  - 10.000 EUR na mesec za obleke

  - 240.000 EUR na leto za zasebne polete

  - 16.000 EUR na noč za počitnice njegove družine

  - 800.000 evrov za avtomobil

  - 7,1 milijona EUR za vilo v Madridu

  - 18,5 milijona EUR za stanovanje v New Yorku

  - 220.000 EUR na leto za dobrodelnost

 • 15 najbolj vročih Cristianovih deklet


  15. DIANA CHAVEZ, igralka, domnevno v zvezi leta 2006

  14. LUCIANA ABREU, glasbenica, domnevno v zvezi leta 2007

  13. KARINA BACCHI, Playboyevo dekle, v zvezi leta 2007

  12. MARIA ŠARAPOVA, tenisačica, domnevno v zvezi leta 2006

  11. NEREIDA GALLARDO, model, domnevno v zvezi leta 2000

  10. BIPASHA BASU, filmska igralka, domnevno v zvezi leta 2007

  9. GEMMA ATKINSON, model in igralka, domnevno v zvezi leta 2007

  8. LUANA BELLETTI, sestra kolega nogometaša, domnevno v zvezi leta 2009

  7.  GABRIELA ENDRINGER, fitnes trenerka, domnevno v zvezi leta 2010

  6. IMOGEN THOMAS, misica, domnevno v zvezi leta 2011

  5. LETIZIA FILIPPI, model, domnevno v zvezi leta 2008

  4. ANDRESSA URACH, model, domnevno v razmerju leta 2013

  3. RAFFAELLA FICO, lepotna kraljica, domnevno v zvezi leta 2009

  2. KIM KARDASHIAN, zvezda resničnostnih šovov, domnevno v zvezi leta 2012

  1. IRINA SHAYK, model, v zvezi od leta 2010 do 2015Priporočamo