Cynthia Nixon iz serije Seks v mestu bi bila rada guvernerka države New York

Cynthia Nixon iz serije Seks v mestu bi bila rada guvernerka države New York (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 3. 2018

Igralka Cynthia Nixon, ki je zaslovela z vlogo pravnice Mirande v televizijski seriji Seks v mestu, je v ponedeljek naznanila, da se bo na naslednjih volitvah potegovala za položaj prve guvernerke zvezne države New York. Kampanjo je 51-letna homoseksualka naznanila z videom na twitterju.

Kratki video prikazuje kandidatko, njeno ženo Christine Marinoni in otroke, kako se vozijo s podzemno železnico, ko gredo v šolo in pač živijo normalno življenje Newyorčanov. Nixonova v svoji progresivni platformi obljublja, da bo popravila katastrofalno stanje newyorške podzemne železnice, kar ji bo navrglo nekaj glasov meščanov, ki predstavljajo polovico vseh prebivalcev države.

Kljub njenemu priimku, ki je zaslovel z republikanskim predsednikom, se Nixonova odpravlja v tekmo kot demokratka, kar pomeni, da bo morala preskočiti zelo visoko oviro. To je profesionalni politik Andrew Cuomo, ki se novembra poteguje za svoj tretji mandat. Cuomo je izjavil, da ga ne skrbi, kdo kandidira proti njemu.

Glede na izkušnje z letom 2016 bi ga lahko vsaj malce skrbelo, saj je Nixonova tako kot Donald Trump povedala, da ima dovolj politikov, ki samo govorijo in obljubljalo, nič pa ne naredijo, temveč jih zanimata le slava in moč.

Med kampanjo bo poudarjala, da je New York država z največjimi socialnimi razlikami v ZDA, kjer vladata hkrati ekstremna revščina in ekstremno bogastvo. Kar polovica otrok države živi pod mejo revščine.

Mesto New York, kjer se je rodila in odraščala z mamo v dvosobnem stanovanju, ima rada in ne bi živela nikjer drugje, vendar ga je treba izboljšati. Nixonova poudarja pomanjkljivosti glede zdravstva, množičnih aretacij manjšin in podzemne železnice.