Damjan Murko si želi še enega otroka

Vir: Nova
23. 12. 2014

Za Damjanom Murkom je pestro leto, ki ga bo sklenil v krogu najbližjih družinskih članov. Damjanu prazniki veliko pomenijo in za vrati svojega doma je popolnoma normalen mož in oče svojemu dvoletnemu sinu Tiarju.

"Moja zgodba, ki se je začela pred dobrimi 12 leti, ima srečen konec, bolje rečeno nadaljevanje. Zdaj vem, da je moje poslanstvo v prvi vrsti biti oče, šele potem medijska osebnost," pravi Murko, ki si svojo družino želi še povečati, a žal za zdaj ni šlo vse po načrtih: "Letos sva s soprogo razmišljala o tem, da bi Božičku ali pa kar vsem trem dobrim možem pisala za še enega otroka, saj je v naju skrita goreča želja, da bi še enkrat postala starša, a zaradi zdravstvenih zapletov to še ni bilo mogoče. Morda pa se nama kmalu nasmehne sreča."

Čas za družino

"Božič je zame praznik, kjer se družinska idila pokaže v vsem svojem sijaju. Rad razvajam svojo družino in prenašam vse te običaje in skrivnosti božiča na svojega sina. Obvezno praznično okrasimo dom, vse diši po cimetu in potici, postavimo veliko jelko ter slavnostno pogrnemo mizo za božično večerjo, na katero povabimo samo najbližje člane družine. Skrivnost božiča ni v razkošnih darilih in v vrhunski kulinariki, ampak ga praznujemo zaradi tistega malega deteta, ki nam je vsem prinesel eno sporočilo – mir! Zato z ženo, njenim sinom in najinim sinkom Tiarjem vsako leto po večerji odidemo v cerkev, kjer prižgemo svečke in pogledamo jaslice. Ko se vrnemo v toplo zavetje doma, pa odpremo darila, ki niso razkošna, ampak nekaj, kar si je sinek izbral med gledanjem kataloga z igračami," o najbolj čarobnem družinskem času v letu pove Murko, ki se sina sicer trudi obvarovati pred materialističnim svetom, a mu to vedno ne uspeva najbolje: "Danes so otroci precej razvajeni, priznam, da nama z Majo večkrat ne uspe, da bi v tem norem svetu lahko sina stoodstotno obvarovala pred tem, da na prvem mestu niso nove igrače, ampak to, da smo ob praznikih skupaj in da se imamo radi! Zame osebno je zmeraj in bo ostal božič eden od najlepših in predvsem družinskih praznikov, vse vrednote, ki so mi jih moji starši podali, bi rad prenesel na svojega sina. To je težka in odgovorna naloga, ki sem se je od začetka kar malo bal. Zdaj vem, da sem tej največji nalogi v življenju kos!"

ANA FETIH

Značke: Damjan Murko

Priporočamo