Danijela Martinović: Brcnila bi še Brada Pitta

Danijela Martinović: Brcnila bi še Brada Pitta (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
29. 8. 2016

Z novim poletnim hitom 'Volim barabe' nas je pred kratkim presenetila simpatična hrvaška pevka Danijela Martinović, ki je v sredini julija upihnila 45. svečko. Svetlolaska je sicer v zasebnem življenju že 20 let srečno v zvezi s pevcem Petrom Grašem, ta pa očitno več kot uspešno preganja barabe.

►Po zadnji pesmi sodeč torej ljubite barabe. Ali ste imeli pri petju pesmi koga prav posebnega v mislih?

Mislim, da je bila vsaka prava punca vsaj enkrat v življenju zaljubljena v barabo. Meni so bili že od nekdaj všeč frajerji, nikoli pa se nisem zanimala za mamine sinčke, pa tudi ne za nabildane 'baby' lepotce. Prav zato je ta pesem sporočilo vsem dekletom, da je za barabe vredno tvegati. No, zame so vse ženske še vedno punce, ne glede na to, koliko so stare.

►Andrej Šifrer v svoji pesmi poje: "Lepa dekleta ljubijo barabe." Ali se strinjate s tem?

Lepa?! Če imate s tem v mislih tiste običajne klišeje, kot so mlade punce z velikimi prsmi, napumpanimi ustnicami in pa grajene mladce s celim kupom statusnih simbolov ... Take prizore morda pogosto vidimo na ulici in na naslovnicah, vendar pa v svoji pesmi mislim predvsem na tiste prave barabe. Saj veste, duhovite, pametne, nežne, romantične, nagajive ...

►Vendar pa to ni dovolj pri osvajanju. S čim vas moški lahko osvoji?

Najprej mora biti drugačen! Na svet mora gledati drugače kot drugi, kar se da široko. Pomembno je tudi to, da me zna nasmejati tudi v najtežjih trenutkih. Pa seveda, da sva lahko ure in ure tiho, ne da bi pri tem občutila praznino ali bi mi postalo neprijetno. Mora me tolažiti, četudi jokam zaradi povsem trivialnih stvari, in plesati z menoj na ulicah, obdanih z mesečino, ob melodijah najine najljubše pesmi. No, pa da razume PMS. (smeh)

►Vau, vaš moški zveni kot pravi kavalir. Torej ti še obstajajo?

Seveda! Vendar so tihi in jim ni pomembno, da se o njih na glas govori ali piše. Kavalirji so postali redka vrsta, ki jo moramo negovati in paziti, saj počasi izumirajo. Pa kljub temu, ja, še vedno obstajajo redki. (smeh)

►Kdo plača večerjo, kadar se odpravite ven?

Že vse od svojega 14. leta služim svoj denar, zato o tem nikoli nisem razmišljala ali na ta način gledala moških. Hvala bogu! (smeh) Lepo je, kadar imaš opravka z džentelmenom, ampak veseli me tudi, kadar lahko plačam sama in s tem razvajam svoje bližnje. No, ne maram pa škrtosti. Uhh, četudi bi bil sam Brad Pitt, bi ga brcnila z nogo skozi vrata. (smeh)

►Dejali ste, da ste ob prvem poslušanju pesmi 'Volim barabe' občutili metuljčke v trebuhu. Pa verjamete v ljubezen na prvi pogled?

Verjamem v ljubezen navkljub vsemu! Nekomu se to zgodi na prvi pogled, spet drugemu na stoti. Vse to so nianse, vendar ljubezen ... brez nje ni vredno prav nič!

►Ste se kdaj zaljubili na prvi pogled? Imate izkušnje s tem?

Seveda! V svojem življenju sem imela kar nekaj prečudovitih ljubezni na prvi pogled in še krasnejših na dvestoti pogled. Ob tem vam moram povedati, da so prav zadnje veliko boljše! Na prvi pogled namreč vidite le zunanji videz, kasneje pa ugledate ljubezen. Pred tem vidite le oči, lase, nos, vedênje ... potem pa nekega dne spoznate, da z zaljubljenimi očmi vidite celotno osebo in da jo ljubite vsem minusom navkljub.

Tekst: Anja Kontrec
Foto: osebni arhiv