Danijela Martinović: Praznovala 45 let

Danijela Martinović: Praznovala 45 let (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 8. 2016

Simpatična pevka Danijela Martinović, ki s svojimi melodijami v hipu osvoji naša ušesa, je pred kratkim upihnila novo svečko, vendar pa se sama s tem ne želi obremenjevati.

Kot nam je zaupala, je že pred kratkim našla ravnovesje v svojem življenju, zato jo na poteh vodi le sreča.

Pred kratkim ste praznovali svoj 45. rojstni dan in videti ste naravnost odlično. Kako vam uspe tako dobro skrivati leta?

No, pravzaprav se skrivnost skriva prav v tem, da jih ne tajim in jih tudi nikoli nisem. Mislim, da so nad ženskami vzpostavili teror kozmetični, modni in farmacevtski velikani, da bi si stalno želele biti mlajše. S tem bi zadovoljile sliko popolnosti, ki pa je popolna iluzija, če ste vsaj malo pri pameti. Če pa jim verjamete, kmalu postanete njihov suženj, kar pa je tudi cilj. Nova krema za gube, nova torbica po zadnjih modnih zapovedih ... To so le popolne traparije.

Nam zaupate, kako ste ga praznovali? S kom ste vstopili v novo obdobje?

Letos leto sem se odločila, da bom rojstni dan proslavila samo s svojim dragim Petrom in prijateljem Tomažem Kavčičem ter njegovo soprogo Flavijo. Imeli smo se čudovito, bilo je kot iz sanj.

Skrbite za zdravo prehrano in se ukvarjate s športom? Kako pomemben je videz v vašem življenju?

Imam svoja pravila za zdravo življenje. Vsi prijatelji me sprašujejo za nasvete, kadar jim zaškripa zdravje ali pa želijo le nasvet glede prehrane. Nisem obsedena z zdravim življenjem in se tudi sama vsake toliko časa pregrešim. Te male pregrehe si oprostim in se spet vrnem nazaj v svoj ritem, saj mi ta izredno ustreza. Treniram dvakrat do trikrat tedensko po programu Hard body s trenerjem Tomislavom Dolušićem, včasih tudi boksam, se usedem na kolo, tečem ali pa le sprehodim. Pomembno je le, da se vsakič odločim za nekaj drugega, saj mi zaradi monotonosti hitro postane dolgčas.

Kako pogosto pa se znajdete za štedilnikom? Katera je vaša specialiteta?

Rada kuham, vendar le, če imam čas. Kadar pa tega primanjkuje, nisem ravno najbolj kreativna. Kuhanje me sicer vedno bolj privlači, tudi zato, ker sem v zadnjem času spoznala številne velike kuharje. Veseli me, da se prehrambne smernice vse bolj vračajo h koreninam, k naravni prehrani brez pretiranih dodatkov in začimb.

Ste ljubiteljica sladkih dobrot, ki sledijo po obedu?

Joooj, to je moja največja šibka točka. Sladko, slajše, najslajše ... Prinesite mi dobro sladico in vse vam bom oprostila. No, vidite, kako preprosto je to z menoj!

Vidim, da ste velika ljubiteljica ekoloških in organskih proizvodov. Kakšna je vaša filozofija?

Trudim se jesti kar se da organsko in veseli me, ko vidim, da se vse več ljudi odloča za organske proizvode. Ti so tako postali veliko bolj dostopni.

Si vzamete tudi čas zase? Kaj počnete za sproščanje?

Obožujem dobre masaže, nikoli jih ne bom zavrnila.

Življenje drži v svojih rokah

Številni glasbeniki tožijo, da jim poleti zmanjkuje časa za oddih, vendar pa se Danijela s tem ne strinja. "Smo kot preostali ljudje, svoje življenje držimo v svojih rokah in mi se odločimo, kaj bomo z njim. Sama osebno nikoli nisem želela biti žrtev stresa in neprestane dirke za nečim. Srečna sem, da sem v sebi našla ravnotežje med delom in življenjem," še pove. V njenem življenju obstaja le eno pravilo: Sreča. Če počne nekaj, kar je ne osrečuje, preneha. Čas ima le za srečo.

Tekst: Nika Arsovski
Foto: osebni arhiv