David Skoko: Nova kuharska zvezda balkana o tremi, biznisu in inspiraciji

9. 10. 2018
Deli
Bleščeča kariera, številne nagrade in sodelovanja s slavnimim svetovnimi kuharji. Vse to je Fox Networks Group Hrvatska prepoznal kot ključne lastnosti chefa, ki bo na 24kitchen najbolje predstavil hrvaško kuhinjo! Foto: Matea Smolcic/24 kitchen (foto: Matea Smolcic/24kitchen)
Matea Smolcic/24kitchen

Da je najizvirnejši hrvaški kuhar David Skoko nova zvezda kanala 24kitchen, ni več nič novega. Smo pa od njega izvedli nekaj zanimivosti, ki jih zagotovo še niste vedeli.

Kuharsko oddajo z naslovom „David Skoko: Stari okusi, nova kuhinja“ bodo začeli predvajati sredi novembra, obsegala bo pa 20 epizod. David bo gledalcem predstavil enostavne, tradicionalne jedi, ki jih je začinil s svojo ustvarjalnostjo. Jedi bodo večinoma temeljile na preprostih sestavinah, ki so z lahkoto dostopne.

David odgovarja

Kaj je prva stvar, ki jo boste na kanali 24kitchen pokazali?

Ideja vseh oddaj je, da se držimo lokalne hrane in priprave jedi iz lokalne hrane. Moje jedi bodo torej lokalne, vendar še vseeno moderne. Ne preveč, ravno toliko, da bodo zanimive, drugačne. Kuharija ne bo samo ribja, ampak bo obsegala cel spekter.

Javnost vas sicer najbolje pozna kot ribarski kuhar. Ste iz ribiške družine in imate ribjo kantino. Niste planirali biti ne kuhar ne ribič. Kako se je začela vasa zgodba?

Sicer mi je všeč ideja, da bi bil ali ribič ali ribji strokovnjak v kuhinji. Konobo pa smo v resnici štartali z željo, da ulov prodajamo še kako drugače, kot samo ulov. Torej, da ne prodajamo neposredno samo rib. Torej, smo oplemenitili posel in začeli delati. Hitro smo skapirali, da nam gre ta posel zelo dobro, zato smo vse bolj tudi rasli. Ustvarjali smo vse več in več, vse več je bilo novih idej in kar naenkrat smo rasli z Batelino. Tako nekako se je začela tudi zgodba o „Batelini”, mali družinski restavraciji, ki jo je odprl njegov oče. Restavracija je dobila leta 2014 naziv najboljše hrvaške restavracije.

Imate kaj treme pred snemanjem?

Seveda, da jo imam.

Kaj smatrate kot vaš največji uspeh?

Moj največji uspeh ni moj ampaj je uspeh cele družine. Da smo ostali skupaj, kot družina in hkrati delali biznis. Najbolj sem pa vessel, da sem lahko kuhal s hrvaškimi kuharji - Hrvoje Zirojevićem, Tom Gretićem in Dino Galvagnom. Oni so moja inspiracija.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju