Davida Bowieja bo v filmu upodobil britanski igralec in glasbenik Johnny Flynn

Davida Bowieja bo v filmu upodobil britanski igralec in glasbenik Johnny Flynn (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 2. 2019

Britanski glasbenik in igralec Johnny Flynn bo odigral legendarnega pop glasbenika Davida Bowieja v filmski biografiji Stardust, so po poročanju ameriških medijev sporočili ustvarjalci. Film, ki ga bo režiral Gabriel Range, bo osvetlil pevčev vzpon in njegovo prvo potovanje v ZDA leta 1971, ki mu je bilo v navdih za izmišljeni lik Ziggy Stardust.

Film bodo po pisanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na revijo Hollywood Reporter, začeli snemati junija.

Flynn je znan iz Netflixove serije Lovesick, trenutno pa nastopa v Londonu ob zvezdniku Igre prestolov Kitu Haringtonu v predstavi True West. Poleg tega je 35-letnik z lastno glasbeno zasedbo izdal več studijskih albumov.

David Bowie se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. Med njegove najbolj znane pesmi sodijo Let's Dance, Heroes in Life on Mars, s svojo glasbo je nastopil tudi v filmu Mi otroci s postaje ZOO. Umrl je januarja 2016, dva dni po 69. rojstnem dnevu, po večmesečnem boju z rakom. 

Priporočamo