Denis Avdić: S kletvicami je bolj previden

Denis Avdić: S kletvicami je bolj previden (foto: Proplus) Proplus
Vir: Story
19. 1. 2015

Na televizijske ekrane prihaja nova sezona popularnega televizijskega šova Znan obraz ima svoj glas. Prvo oddajo tega spektakla si boste lahko ogledali spomladi, ko bodo v vlogi svetovno znanih glasbenikov nastopali obrazi s slovenske estrade. Kdo nas bo tokrat navdušil in nasmejal, še ni znano, saj produkcija išče sveže zvezdnike. Znano pa je, da bo voditelj šova tudi letos nihče drug kot vedno zabavni Denis Avdić.

Komik in voditelj je tokrat samo za revijo Story delil tudi nekaj simpatičnih stvari iz svojega vsakdana in družinskega življenja, ter nas, v svojem slogu, nasmejal do solz.

Story: Prva sezona ZOISG je za vami. Katerih trenutkov se še danes radi spomnite in predvsem katere preobrazbe? Ste se kdaj komu nasmejali do solz?

Iz topa - Vlado Pilja kot Freddy Mercury! On v tistem kostumu in za piko na i njegovi zobje. Pa Ana Marija Mitić kot Pero Lovšin in v finalu skupaj z Natalijo Kolšek kot Helena in Hajni Blagne. Te tri preobrazbe so me spravile v smeh do solz.

Story: Ste spremljali srbsko verzijo ZOISG in kaj si mislite o tej?

Nisem spremljal, vsake toliko časa si kakšen nastop pogledam na spletu.

Denis AvdičStory: Ali ste predvidevali, da bo šov tako uspešen tudi pri nas?

Nisem predvideval, sem pa upal. Po prvi oddaji sem vedel, da bo. Vsi nastopajoči so me presenetili in tako je bilo iz oddaje v oddajo.

Story: Vas je televizija še bolj 'pogrela' kot radio?

V bistvu je v TV-studiu še bolj vroče kot v radijskem. Televizija je nekaj čisto drugega, se pa ne bi mogel odločiti, kaj mi je ljubše.

Story: Bi se kdaj odrekli vlogi radijskega voditelja, da bi postali zgolj televizijski?

Nikoli. Radio je vsak dan, televizija enkrat na teden. Radio se dogaja sproti, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, imaš neposreden stik s poslušalci, ki te lahko v vsakem trenutku pokličejo, komentirajo, nasmejejo ... Nekako si ne predstavljam življenja brez dnevnega radijskega odmerka.

Story: Kako usklajujete naporen delavnik, vstajanje ob 4. uri zjutraj in očetovstvo? Predvidevam, da vstajate skupaj z enoletnim sinčkom?

Ko bi vsaj. On zdaj vstaja ob 6.30, dve uri in pol pozneje. Ima pa isto uro tudi med vikendi, ko bi jaz potegnil vsaj do 8. ure.

Story: Kako je očetovstvo spremenilo vaše razmišljanje in kreativnost?

Tim zna zdaj reči 'jebote'. Se pogovarjam po telefonu, kolega nekaj pove in jaz njemu: "Pa jebote, a res?" In on začne veselo ponavljati 'ebote, ebote, ebote'. Bolj sem previden, kaj rečem, ne samo doma, tudi na radiu. Priznam, prej mi je bilo vseeno. Mislil sem si, pa prestavi, če te moti. Drugače začneš gledati na vse stvari.

Story: Ste se pri šalah in svojih stand-upih kaj 'podredili' novi življenjski vlogi?

To pa ne. Stand-up je takšna oblika komedije oz. izražanja, da nekako ne pozna meja. Podredil sem se na radiu in televiziji, pri stand-upu pa ne.

Story: Bi lahko rekli, da ste zdaj postali strokovnjak za vice o očetovstvu in otrocih? Kaj vas vsak dan nasmeji v povezavi z očetovstvom?

Zdaj je ravno v fazi, ko ponavlja vse besede in jih izgovarja tako, da te enostavno nasmeje. Ko je čas za spanje, bi on 'piu, piu, piu', potem se dere 'lupi, lupi, lupi, lupi', kar pomeni, da želi lupiti mandarino, in 'uaka, uaka', kar ne pomeni, da je 'kakal', ampak da bi rad slišal Shakirino Waka Waka, ki je njegova najljubša pesem.

Story: Kakšni so vaši cilji za prihodnost? Kaj bi si želeli še početi?

Joj, a ni dovolj? V bistvu sem srečen, da lahko delam na radiu, televiziji in v gledališču. Poleg tega sem ponosen tudi na čevapdžinice Das Ist Valter. Ravnokar se dogovarjamo za odprtje v Celju.

Story: Kaj vam daje moč, da ste vedno zabavni, in kako 'preklopite' na šale takrat, ko imate slab dan ali vstanete z levo nogo?

Kaj pa vem. Zadnjič me je vzgojiteljica v vrtcu vprašala, kako je možno, da je Tim vedno dobre volje in ves dan nasmejan. Ne vem.

Denis AvdičStory: Ste tako zabavni in karizmatični tudi za kamero in ko niste v etru ali ste zasebno povsem drugačni? Veliko komedijantov namreč pravi, da so v resnici depresivni ali pa celo dolgočasni.

Uh, o tem bi vam znala Ana marsikaj povedati: 'Ne, doma ni zabaven, bolj ali manj samo leži na kavču, gleda nogomet in sprašuje, kaj bo za jesti.' Rad sem doma in rad počnem nič.

Story: Kakšen je vaš recept za to, da ljudi pred televizijskimi ekrani ali pa radijskimi sprejemniki nasmejite iz dneva v dan? Kako ohranjate in hranite svojo verodostojnost? Kaj je recept: skromnost, poštenost, razgledanost?

V bistvu ljudskost. Bodi vedno na strani ljudi. Tisto, kar imaš povedati, povej preprosto, da te vsi razumejo. In naredi kakšno napako, nihče ni popoln.

Story: Na kaj ste v življenju najbolj ponosni?

Ebote, ebote, ebote, ebote, ebote ...

Napisala Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 03/2015

Story 03/2015, od 15. 01. 2015