Denzel Washington in Frances McDormand v novi filmski priredbi Shakespearovega Macbetha

Denzel Washington in Frances McDormand v novi filmski priredbi Shakespearovega Macbetha (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
31. 3. 2019

Obeta se nova priredba tragedije Macbeth, v kateri se bosta v vlogi neustrašnega vojskovodje Macbetha in njegove soproge vživela Denzel Washington in Frances McDormand, film pa bo po lastnem scenariju režiral igralkin soprog Joel Coen, je na spletu poročal britanski časnik The Guardian.

Ali bo pri filmu sodeloval tudi režiserjev brat Ethan - skupaj tvorita slavni filmski tandem -, še ni jasno. Nazadnje sta moči združila pri filmu Balada o Busterju Scruggsu, ki je bil nominiran za tri oskarje.

Najnovejšo filmsko priredbo tragedije Williama Shakespeara, ki je zagotovo ena njegovih najslavnejših in posega v najtemnejše globine posameznikovega jaza, bo produciral Scott Rudin. Ta je z bratoma Coen med drugim sodeloval pri nagrajeni akcijski drami Ni prostora za starce (2007).

Zadnji film o Macbethu sega v leto 2015. Režiral ga je Justin Kurzel, glavni vlogi pa sta prevzela Michael Fassbender in Marion Cotillard. "Zgodba o strasti, ki uničuje vse pred seboj, in častihlepnosti sredi razdejane škotske pokrajine", kot so ga opisovali, je prejel večinoma pozitivne kritike.

Dvakratna dobitnika oskarja Denzel Washington in Frances McDormand že imata izkušnje s Shakespearom. Washington se je leta 2005 na Broadwayju prelevil v Julija Cezarja, leta 1993 pa je na velikem platnu upodobil Dona Pedra v filmu Kennetha Branagha Mnogo hrupa za nič. Frances je bila medtem že dvakrat lady Macbeth - v šolski igri, ko je bila stara 14, in pred tremi leti v gledališču Berkeley Rep.

Z bratoma Coen je igralka med drugim sodelovala pri filmih Fargo (1996) in Krvavo preprosto (1984).