Dexter Fletcher prevzel režijo biografskega filma o Freddieju Mercuryju

8. 12. 2017 | Vir: STA
Deli
Dexter Fletcher prevzel režijo biografskega filma o Freddieju Mercuryju (foto: profimedia)
profimedia

Potem ko so iz studiev Twentieth Century Fox sporočili, da je režiser nastajajočega biografskega filma o Freddieju Mercuryju z naslovom Bohemian Rhapsody Bryan Singer odpuščen, je režijo filma prevzel britanski režiser Dexter Fletcher. Fletcher je bil sicer v preteklosti že predviden za režijo, a je projekt leta 2014 zapustil.

Kot so sporočili iz studiev, se bo produkcija nadaljevala prihodnji teden, je poročal britanski BBC.

V studiih so kot razlog, da so odpustili Singerja, navedli režiserjevo nezanesljivost. Singer na drugi strani pravi, da so ga odpustili v času njegove bolezni in da studio ni imel posluha za njegove težave.

Hollywood Reporter je tudi poročal, da se je Singer zapletel v prepir z glavnim igralcem Ramijem Malekom, ki je prevzel vlogo frontmana Freddieja Mercuryja ter da se veliko krat sploh ni prikazal na snemanju.

Singer je v izjavi, ki jo je njegov odvetnik posredoval BBC, izrazil razočaranje nad tem, da ne bo mogel dokončati filma, "projekta, ki mu je strastno predan".

Pojasnil je, da je studie zaprosil za nekaj časa, da bi se lahko vrnil v ZDA in se posvetil zdravstvenim težavam enega od svojih staršev. "To je bila zelo huda izkušnja, ki je resno vplivala tudi na moje lastno zdravje. Žal studio ni imel posluha za moje težave," je pojasnil in dodal, da na odločitev ni imel nobenega vpliva, govorice o sporu z Malekom pa je označil kot neresnične.

Film Bohemian Rhapsody snemajo v Veliki Britaniji, v njem preostale člane zasedbe Queen igrajo Ben Hardy, Joe Mazzello in Gwilym Lee.

Film je sicer v nastajanju že približno osem let, med vpletenimi v projekt so bili tudi režiserja Tom Hooper in Stephen Frears ter med igralci Sacha Baron Cohen in Ben Whishaw.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik