2CELLOS prvič na slovenski obali!

2CELLOS prvič na slovenski obali! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
29. 3. 2018

V petek, 29. junija, bo na ekskluzivnem spektaklu na prostem nastopila največja slovensko-hrvaška svetovna atrakcija 2CELLOS, in sicer v samo za to priložnost posebej pripravljeni poletni areni na prostem z velikim parterjem s sedišči, veliko tribuno in stojišči neposredno ob stadionu Bonifika v Kopru.

Na tem največjem poletnem dogodku v Sloveniji, ki bo na Obalo privabil oboževalce tako iz vse Slovenije kot tudi iz tujine, bosta klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo bogato in uspešno kariero. Po lani kar dveh razprodanih koncertih v Areni Stožice se tokrat obeta poletna verzija.

Svetovno priznana zvezdnika tako napovedujeta vrnitev v Slovenijo po razprodanih koncertih na najprestižnejših svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, Red Rocks in številni drugi. Pred nekaj tedni sta izdala singel Perfect, uspešnico Eda Sheerana, marca pa sta pripravila še tri koncerte v regiji, in sicer v Areni Zagreb, Spaladium Areni v Splitu in Zetri v Sarajevu.

Sledili bosta kanadska in evropska turneja, ki jo bosta zaključila z velikim koncertom v Kopru. Upravičeno se lahko pohvalita z več kot 1.200 koncerti po vsem svetu, več kot 10 milijoni gledalcev na koncertih, tremi milijoni prevoženih kilometrov, več kot milijon všečki na Facebooku, 650 milijoni ogledov le na YouTubu in še bi lahko naštevali. Zato lahko zanju rečemo, da sta največja glasbena atrakcija iz naše regije. Polnita arene po vsem svetu in sodelujeta s svetovnimi zvezdniki, kot so Elton John, Zucchero, Bocelli in drugi. Luka Šulić in Stjepan Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe, ki sta ga posnela z londonskim simfoničnim orkestrom, spet rokovsko obarvan.

Priljubljena po vsem svetu

Lansko leto sta zaznamovala izid albuma filmske glasbe Score in svetovna turneja, na kateri so bili vsi koncerti razprodani. Njun veliki preboj je bila ameriška turneja, na kateri sta nastopila na več kot 40 razprodanih koncertih, med njimi v prestižnih koncertnih dvoranah in prizoriščih, kot sta slovita Red Rocks in Radio City Hall. Pred tem sta imela veliko italijansko turnejo, nastopila v beograjski Areni, dvakrat sta razprodala Areno Stožice in 2. julija še puljsko Areno. 

Sledila je razprodana evropska turneja, v okviru katere sta obiskala Budimpešto, Bruselj, Barcelono, Dunaj, Pariz, Berlin, nastopila sta v slovitem Royal Albert Hallu v Londonu. Septembra sta sodelovala na dveh prestižnih dogodkih, ob deseti obletnici smrti Luciana Pavarottija v veronski Areni in na koncertu, ki ga je v rimskem Koloseju gostil Andrea Bocelli, kjer sta nastopila z opernim pevcem in celo pevcem skupine Aerosmith Stevenom Tylerjem.

Ureja: Anja Plesec Kontrec // Foto: Osebni arhiv izvajalca

Priporočamo