2Cellos: Vrhunski spektakel pod zvezdami!

2Cellos: Vrhunski spektakel pod zvezdami! (foto: Jaka Ivančič, Matia Ščukovt, Tomaž Primožič – FPA, osebni arhiv izvajalca) Jaka Ivančič, Matia Ščukovt, Tomaž Primožič – FPA, osebni arhiv izvajalca
Vir: Lady
14. 7. 2018

Največji glasbeni dogodek tega poletja v slovenski Istri je pod odlično organizacijsko taktirko Koda Events in Vigna Pr potekal v Kopru le korak od nogometnega stadiona Bonifika, kjer je pred več kot 12-tisočglavo množico nastopil svetovno znani glasbeni dvojec 2Cellos.

Slovensko-hrvaška glasbena naveza vrhunskih violončelistov 2 Cellos, ki jo sestavljata Luka Šulić in Stjepan Hauser, je s pestrim izborom svetovno znanih rokov­skih pesmi in filmske glasbe več kot navdušil ter z energičnim nastopom požel huronske ovacije poslušalcev vseh generacij iz Slovenije, Hrvaške, Italije.

"Uživava v svojem delu in na vseh koncertih dava vse od sebe, saj se zavedava, da je vsaka izvedba pesmi za naše poslušalce po svetu pomembna, vedno sveža in kreativna ter v koraku s časom. Pomembno je, da z Luko zadovoljiva svoje poslušalce, ki zvesto spremljajo najine nastope, in da izpolniva njihova pričakovanja. Presrečna sva, da naju je v Kopru spremljala taka množica ljudi, saj kot so nam zaupali organizatorji, takega nastopa na Primorskem oz. slovenski obali še ni bilo," je bil zgovoren Stjepan, potem pa je besedo predal Slovencu Luki, ki ni skrival navdušenja in je povedal, da ga ob nastopih pred domačim občinstvom preveva poseben adrenalin.

"Nastop v Kopru je nekako na domačem terenu, saj je moja mama iz Izole. Res je, da sem rojen Mariborčan, a se čutim pol Primorca. Nastopati doma je vsekakor poseben čar, a obenem pomeni tudi močno odgovornost, saj je glasbeni adrenalin pri takih nastopih neopisljiv. Slovenska obala in Koper v zgodovini nista nikoli imela toliko ljudi na enem koncertu, tako da ta koncert s Stjepanom razumeva kot posebno čast. In verjamem, da se bova na slovensko obalo v prihodnje v sklopu kakšne turneje še kdaj vrnila."

Vrhunski spektakel pod zvezdami

Prvič v Portorožu

Navdušiti 12 tisoč obiskovalcev na največjem koncertu na prostem v Kopru ni mačji kašelj. Niti za svetovna zvezdnika, kot sta 2Cellos. Kljub ogromno izkušnjam, ki jih nabirata po vseh celinah, je za takšen večer potrebne veliko energije. Izolčan Luka Šulić je nastopil pred domačim občinstvom, medtem ko je dan pred hrvaško odločilno tekmo v osmini finala Stjepan Hauser moči nabiral na izvrstnem istrskem kosilu v Istrian bistro & Tapas baru.

"To je najboljša tunina, kar sem jih kdaj jedel," je bil nad svežim in okrepčilnim kosilom tik pred tonsko vajo navdušen eden od dveh 'čel'. Preden je odšel proti koprski Bonifiki, se je posladkal še s sladico iz svežih malin. Pogleda iz hotelske sobe Mind Hotela Slovenija z nami nista želela deliti, sta pa priznala, da je pogled na Piranski zaliv s slovenske strani res lep. Stjepan pretirane prepoznavnosti med slovenskimi oboževalkami še ni doživel: "Nikoli se še nisem sprehajal po Portorožu, zdaj je prvič." Čeprav je slovensko morje vsako leto čistejše, pravi, da se v njem še ni kopal, obožuje pa kopanje v domačem Pulju. Po izvrstnem koncertu, ki je presegel pričakovanja marsikaterega obiskovalca, sta se za pot proti Madžarski pripravila z udobnim spancem v najnovejšem in najmodernejšem hotelu LifeClass Portorož, Mind Hotelu Slovenija, kamor se bosta z veseljem še kdaj vrnila. 

Foto: Jaka Ivančič, Matia Ščukovt, Tomaž Primožič – FPA, osebni arhiv izvajalca

Priporočamo