50 odtenkov Iztoka Gartnerja!

15. 3. 2015
Deli

Potem ko so praktično že vsi primaknili svoj lonček k fenomenu Petdeset odtenkov sive, ki je zaradi nedavne premiere težko pričakovanega istoimenskega filma razvnemala podalpsko domišljijo in se praktično zdi, da na to temo ni več kaj 'pametnega' povedati, se želi zdaj o tem izreči še enfant terrible Iztok Gartner.

Da Iztoka Gartnerja zelo zanimajo mediji, še posebno na Twitterju pa rad pokomentira in očitno budno spremlja tudi dogajanja v popularni kulturi, ni dvoma. Kot dežurni šaljivec po naravi in stand up komik po profesiji je tako praktično neprestano na sledi 'surovemu' materialu za svoje dovtipe in potegavščine. Je tudi nekakšen multipraktik. Je voditelj in moderator televizijskih prireditev in kvizov, s spletno javnostjo rad deli svoj pogled na družabno kroniko, pa tudi aktualne družbene tematike, piše blog s filmskimi recenzijami, preizkusil pa se je celo kot igralec v filmu Vloga za Emo. Že pred časom se je preizkušal tudi na glasbenem področju kot reper in dvignil veliko prahu s svojim videospotom Ginekolog.

In zdaj se vrača.

Iztok Gartner se vrača - tokrat s seksi tepežko!

Vrača se na glasbeno sceno kot Iztok Gartner - celjski reper. Malo zato, ker bi rad preveril, ali se je v deželi pod Alpami že kaj spremenil odnos do seksa, in malo zato, ker želi dodati svoj kamenček v mozaik fenomenu Petdeset odtenkov sive, ki ni zaobšel niti šentflorjanske doline.

In kaj bo na to temo spet ušpičil ta nabriti možakar, ki zase pravi, da nima posluha za petje, zato svoje komade raje odrepa, in zakaj ravno Petdeset odtenkov sive?

"Ker mi film ni bil preveč všeč in sem videl vse te ženske kako stojijo v vrsti, da bi ga videle, sem se odločil, da še sam preverim, če Slovenke res vzburja šeškanje in sado-mazo scena. Zato smo izdajo komada pospremili tudi s provokativnimi fotkami, posneli pa bomo tudi videopsot, ki bo poln presenečenj. Je pa finta, da je komad star že nekaj let, kar pomeni, da sem že davno pred 50 odtenki govoril o tem, da ženske vzburja šeškanje, a mi takrat ni nihče verjel. No, zdaj mi očitno bodo, zato sem komad končno izdal tudi uradno, ker je zdaj pač aktualen. Kaj vse bo v spotu naj ostane še skrivnost, po fotkah pa lahko vidite, kam pes taco moli," nam je povedal Gartner in še dodal: "Če bi katera ženska rada preizkusila šeškanje in ima doma dolgočasnega moža, naj se mi le javi, pa ji z veseljem pokažem."

Če se komu torej zdi, da je Iztok Gartner s svojo novo glasbeno provokacijo na temo fenomena, ki je svoj vrh beležil v medijih januarja in februarja letos, kakorkoli prepozen, se v resnici moti. Gartner je očitno zgolj potrpežljivo počakal, da se naša zakrknjena kolektivna psiha dodobra prepoji s pop fenomenom seksi narave porednega šeškanja in bo tako (morda vendarle) pripravljena na sporočilo, s katerim v resnici čaka že nekaj let.

Medtem ko čakamo na njegov uradni videospot, objavljamo Youtube posnetek komada, za namene dotične najave pa nam je bil Gartner pripravljen odstopi še nekaj (neobdelanih) fotografij, ki bodo dale slutiti, kaj vse se v ozadju še pripravlja.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk