Aida Muratovič: Osvojila indijski trg

Vir: Lea
24. 6. 2011

Lepotica Aida Muratovič, ki ima že kar nekaj lepotnih nazivov, se je pred kratkim vrnila iz Indije. Slovenka je požela veliko zanimanja na njihovem trgu in uspešno opravila kar nekaj modnih izzivov.

“Dobila sem povabilo turške agencije za delo v Indiji. Najprej sem bila zelo zadržana, saj nisem vedela, kakšen je v Indiji ta trg, potem pa sem se pozanimala pri znani manekenki, ki je to deželo že velikokrat obiskala. Čez mesec dni sem se odločila, da bom to življenjsko priložnost izkoristila, in zdaj, ko pogledam nazaj, vidim, da sem se prav odločila. Nisem mogla verjeti, da se v Indiji lahko zelo veliko dela, dokler tega nisem izkusila na lastni koži. Zdaj sem dobila veliko ponudb za tujino in seveda jih nameravam izkoristiti,” je povedala Aida.

Po treh mesecih domov

Aida je v Indiji delala in živela dobre tri mesece in se bo, kot kaže, v prebujajočo deželo kmalu vrnila. “Posnela sem kar nekaj TV-oglasov. Med njimi za parfum, ki se predvaja samo v Dubaju, za MTV-True life, za znano blagovno znamko v Indiji Emami-face wash z znano hollywoodsko igralko. Ta reklama se je ravno začela predvajati tudi po televiziji v Indiji. Posnela sem še reklamo za Suzuki in imela veliko fotografiranj za njihovo tradicionalno oblačilo sari.”

Kulturni šok

“Za nekatere ljudi, ki sem jih srečala, je bila Indija neverjeten kulturni šok in so se naslednji dan odpravili domov. Pri Indiji je tako, ali ti je všeč ali pa ne. Vidiš ogromno revščine, družine, ki živijo na cestah, veliko otrok, ki prosijo za denar. Po drugi strani pa vidiš blišč bogatih ljudi. Veliko jim pomeni tudi vera in zelo so bili šokirani, še zlasti starejši ljudje, ko so me spraševali, ali sem poročena, in sem odgovarjala, da sva s fantom skupaj šest let in da mi poroka ni tako pomembna. Zaradi življenja v Indiji sem začela ceniti majhne stvari v življenju, ki mi zdaj veliko pomenijo. Dokler ne obiščeš te dežele, tega ne moreš opisati.”