Aida Smajić in Dragan Gajić že izbrala ime za fantka!

9. 7. 2015

Nekdanja novinarka Aida Smajić in eden od najboljših rokometašev na svetu Dragan Gajić pričakujeta naraščaj. V pogovoru nam je Aida razkrila, katero ime sta izbrala, kakšni so bili prvi občutki, ko je izvedela, da je noseča, ter kaj jima pomeni starševstvo.

Story: Je bila nosečnost načrtovana?

Nosečnosti sva si oba zelo želela. Vsekakor je bila načrtovana, ker se nama zdi, da je zdaj najprimernejši čas in bi nama otrok prinesel še dodatno srečo v skupnem življenju. Otrok je za oba nekaj, kar predstavlja blagoslov v življenju. In če je še sad ljubezni, lepše ne bi moglo biti.

Story: Občutki, ko sta videla pozitiven test?

To s testom ... to pa je bil dogodek. Test sem naredila zvečer in je bil negativen. Bila sva malo razočarana, a sva rekla, da je minil šele prvi mesec in da nič hudega. Naslednje jutro, ko sem odprla smeti, pa sem imela kaj videti. Tam je ležal pozitiven test! Takoj sva šla kupit še tri dodatne za vsak primer in veselje ob trikratnem pozitivnem rezultatu je bilo nepopisno! Še toliko bolj sva hvaležna, da nama je uspelo takoj, ker je danes veliko parov, ki se borijo z neplodnostjo in drugimi različnimi težavami. Res sva vesela in neizmerno hvaležna!

Story: Kako poteka nosečnost?

Nosečnost za zdaj poteka odlično. Sem polna energije, vedno dobre volje in nasmejana. Ne opazim nikakršnih večjih sprememb. Je pa res, da na stanje in razpoloženje zagotovo vpliva podpora partnerja, in Dragan mi pri vsem pomaga ter skupaj z mano doživlja nosečnost na najlepši možni način. Se že heca, da naj bom kar vedno noseča, ker je tako fajn. (smeh)

Story: Vam ustreza kakšna hrana, ki vam do zdaj ni? Imate odpor do kakšne hrane, ki ste jo imeli radi?

Na začetku nosečnosti sem imela nekaj težav s tem. Nisem mogla nič jesti. Nič mi ni pasalo. Še v trgovino z živili nisem mogla stopiti, ker mi je vse smrdelo. Po treh mesecih se je to umirilo, tako da zdaj jem vse kot prej. Nimam nobenih posebnih želja ali pa hrane, ki mi bolj paše kot prej. Oziroma vsake toliko časa mi pride na misel kakšna hrana, ki je v Franciji nimajo. Imam pa najboljšo, zlato taščo, ki mi v posebnem paketu kar po hitri pošti iz Slovenije pošlje npr. pašteto Argeta. (smeh) Tega prej nikoli nisem jedla. Aja, kave ne morem vohati in je še vedno ne pijem, čeprav pred nosečnostjo zjutraj nisem mogla odpreti oči brez nje.

Story: Sta mogoče že izvedela spol?

Za spol je pa tako. Zdravnik nama je rekel, da je 90-odstotno prepričan, da je fantek. Težko je favorizirati spol otroka. Najpomembnejše je, da je vse v redu in da je otrok zdrav. To vem zdaj, ker sem pred vsakim pregledom še vedno na trnih. Tako kot najbrž vsaka bodoča mamica. Moram pa priznati, da sva si oba na skrivaj zelo želela fantka. Dragan je vesel, da bo imel s sinom moške pogovore in da mu bo dajal nasvete, ki jih mogoče punčki ne more. Jaz pa sem vesela, ker sem bila vedno bolj obdana s fantki kot s punčkami. Pa zdijo se mi manj cmeravi. Pa resnično ne maram rožnate barve za punčke. (smeh) Na koncu je res popolnoma vseeno, katerega spola je, samo da je otrok zdrav. Pa še vedno nikoli nisi 100-odstotno prepričan o spolu, dokler ne rodiš.

Story: Imata že izbrano ime?

Ime imava že izbrano. Če bo vse po sreči, mu bo ime Liam. Pomen imena nama je zelo všeč. Izraža moč, voljo do življenja in bojevitost. Prava kombinacija najinih osebnostnih lastnosti.

Story: Sta že kupila kaj za dojenčka?

Od opreme sva kupila voziček Uppababy Vista. Zelo lep je. Pa praktičen. Takšnega, kot ga imajo Kardashianovi, (smeh) za drugo pa sva se odločila, da še nič ne kupujeva, ker imava veliko dela s poroko in drugimi stvarmi. Ko pa se julija vrneva nazaj v Francijo, se bova v miru posvetila urejanju otroške sobice. Jaz res ne kompliciram glede tega in nisem takšna, da bi uživala v nakupovanju, kar je malo čudno, glede na to, da veliko bodočih mamic uživa ravno v tem, da išče primerne stvari za dojenčka. No, jaz nisem ena izmed teh. Hitro se odločim in točno vem, kaj bi rada. Kupila sva še album za otroka. V tega piševa potek nosečnosti in čuvava slike za malega, ko pride na svet. Oziroma ko bo dovolj star, da bo znal sam vse prebrati. Je kot nekakšen dnevnik, kamor zapisujeva dogodke in spravljava fotografije, ki so povezane z nosečnostjo in dojenčkom.

Story: Kako je bilo videti otročka prvič na ultrazvoku?

Ko sva slišala bitje srca, je bilo neverjetno! Ne moreš verjeti, da je neko malo živo bitje znotraj tebe in da je nastalo kot sad ljubezni med dvema človekoma. Pravi čudež! Jokala sem od sreče, ko sva zapuščala ordinacijo. Šla sva mimo avtomata za slikanje in sva ta veseli dan tudi ovekovečila.

Story: Česa se najbolj veselita pri starševstvu?

Veseliva se tega, da nama bo otrok prinesel neko novo dimenzijo v odnosu. Komaj čakava, da se nama prvič nasmeje.

Story: Se česa bojita?

Mislim, da se ničesar ne bojiva. Res se veseliva vsega, kar naju čaka. Upam le, da bo čim manj neprespanih noči.

Story: Že mogoče veste, kako bo videti vaš porod in kje boste rodili?

Zagotovo bom rodila v Franciji. Tam je zdaj moj dom in tam imam najboljšega ginekologa na svetu. Zelo lepo skrbi zame, tako da mu popolnoma zaupam.

Story: Si želita velike družine?

Za zdaj sva oba za to, da bi imela še otrok. To vprašanje bo bolj primerno čez kakšno leto, ko bom vedela, kaj vse prinese otrok. Zelo lepo se sliši, da imaš dva, tri otroke, sta pa to še toliko večja odgovornost in skrb.

Napisala Kaja MIlanić, fotografije osebni arhiv

Priporočamo