Ajda Smrekar bo gostiteljica Eme 2019!

Ajda Smrekar bo gostiteljica Eme 2019! (foto: David Lotrič Banović) David Lotrič Banović
Vir: Story
15. 2. 2019

Priprave na glasbeni izbor EMA so že v polnem teku. 

Medtem ko glasbeniki pilijo svoje glasbene točke, je obveznosti poln tudi urnik letošnje voditeljice, igralke Ajde Smrekar. Slednja se je v voditeljski vlogi že večkrat spretno dokazala, kljub temu pa ne zanika, da jo na odru EME čaka prav poseben izziv. Kot nam je zaupala, občuduje vse glasbenike, saj sama petja ni preveč vešča. No, z velikim veseljem pa na glas zapoje v varnem zavetju svojega avtomobila.

Story: Kakšen izziv vam pomeni voditeljski položaj na EMI, glede na to, da vam vloga voditelja ni tuja?

Želim si, da bi večer bil zelo zabaven in kratkočasen, v ospredju pa bodo seveda izvajalci in njihovi nastopi. Kot voditeljica se ne bom prelevila v nobeno gledališko vlogo, vendar čedalje bolj opažam, da priprave potekajo podobno in da je vloga voditelja natančno to - vloga, da vas popelje skozi prijeten večer.

Story: Katera je najtežja plat voditeljske vloge?

Ljudi moraš obdržati pred zasloni. Gledališki parter je vseeno težje zapustiti. Če vstaneš in greš, dvigneš pol vrste in ves avditorij te vidi, televizijo pa lažje ugasneš ali preklopiš na drug kanal.Story: Mora biti spreten voditelj v nekaterih pogledih tudi igralec?

Predvsem mora biti suveren, hiter, duhovit, še posebej, kadar gre za oddajo v živo. In, da, mora biti igralec, pa četudi igra samega sebe.

Story: Je sicer lažje, če imate ob boku sovoditelja, ali najraje držite vajeti v svojih rokah?

Oboje je zanimivo, morda je na prvi pogled videti, da je voditi sam težje, ampak med voditeljema se mora vzpostaviti neka kemija, če tega ni, je lahko hitro nerodno. Ko pa si sam, si odvisen le od sebe, in če se dobro pripraviš in veš, kaj delaš, je rezultat pravi. Kot voditelj nikoli nimaš vseh vajeti v svojih rokah, sploh pa v oddajah v živo.

Story: Če si zamislite življenje čez deset let, se vidite kje drugje ali ste vedno trdno zasidrani na odru, najsi bo v igralski ali voditeljski vlogi?

Komaj pred desetimi leti sem postajala igralka, kdo ve, kaj bo čez deset let! Predvsem si želim, da bom srečna med ljudmi, ki jih imam rada.

Story: Če smo že pri EMI, glasbenem izboru … Pojete doma pod prho? Kaj pa v avtu?

Enkrat sem poskusila peti pod prho, pa so začele ploščice odpadati s stene, tako da tega raje ne počnem več. V avtomobilu pa nujno, to je del vsakega dobrega roadtripa!

Story: Ste sicer v osnovni šoli morda obiskovali kakšen zbor? Vam je bila glasba v mladosti pri srcu?

Glasbo imam zelo rada, občudujem pevce, pevke, morda zato, ker bi sama bila težko v tej vlogi. Nekaj malega sem bila v šolskem zboru, predvsem zaradi družbe in skupinskih izletov.Story: Katera pesem vas vedno spravi v dobro voljo?

Lahko ti podarim samo ljubezen naših neverjetnih Sester. To je tudi ena od mojih najljubših evrovizijskih predstav!

Story: Za katero dejavnost/opravilo/vlogo pa bi morali priznati, da se v tej ne znajdete najbolje? 

Intervjuji so zame kar naporni, tako da se zahvaljujem vam, ki me še vedno berete! (smeh) Vprašanja so si pogosto zelo podobna, če se že ne ponavljajo. Počutim se tako kot pri pisanju razglednic na počitnicah. Tistih nekaj besed pozdrava bi hotela na vsako napisati drugače, kot da jih bo nabor mojih naslovnikov bral kolektivno.

Story: Sicer v življenju od sebe vedno zahtevate največ? 

Od sebe dam, kolikor le lahko. Ne vem, ali sem perfekcionistka, zagotovo pa svojega dela ne jemljem z levo roko. Nikoli ga nisem in nikoli ga ne bom.

Besedilo: N. A. // Fotografije: David Lotrič Banović

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story3/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 3/2019

Story 3/2019, od 31. 01. 2019