Ajda Smrekar o tem, kaj ji je pomagalo pri uresničitvi sanj

Ajda Smrekar (foto: Helena Krmelj) Helena Krmelj
3. 10. 2014

Nadarjena igralka in vzhajajoča slovenska zvezda Ajda Smrekar se je pred kratkim udeležila okrogle mize Mladi v objemu apatije, kjer je  delila zgodbe iz svoje mladosti in razkrila, kako pomembno vlogo je igral ples pri uresničevanje njenih sanj – postati igralka.

"S plesom sem razvijala svojo ustvarjalnost, spoznala mnogo prijateljev, ki so še danes del mojega življenja, predvsem pa je moje najstniško življenje napolnil z veliko srečnih trenutkov in mi služil kot izjemna prednost, ko sem se odločila zasledovati svojo igralsko kariero," je povedala Ajda.

Na okrogli mizi so med drugim sodelovali predsednik Nacionalne mreže Telefona za otroke in mladostnike, dr. Albert Mrgole, ki je povedal, da so otroci ogledalo svojih staršev in staršem svetoval, da naj otroke spodbujajo pri zasledovanju njihovih želja in strasti, in ne uresničevanju svojih pričakovanj.

Kazina

Direktorica plesne šole Kazina in mama dveh najstnic, Silvestra Perčič, ter trener plesa, Mitja Popovski, sta opozorila predvsem na to, da je pomembno prepoznati, kdaj otroke spodbujati naj vztrajajo in kdaj jim omogočiti, da opustijo interesno dejavnost, ki jo obiskujejo.

Leonida Mrgole, ki izvaja številne delavnice na temo, kako uspešno komunicirati z najstniki, pa je okroglo mizo zaključila z mislijo, da apatija ni naravno stanje med mladimi in da je trenutno stanje odraz stanja naše družbe.

Plesna šola Kazina je v okviru letošnje jesenske kampanje, katere del je bila tudi omenjena okrogla miza, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije 30 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila celoletno brezplačno obiskovanje plesnih tečajev.

V letošnjem letu so pripravili tudi nizkoproračunski video, s katerim želijo opozoriti, da se mladi zaradi današnjega načina življenja vse pogosteje ovijejo v šal pesimizma in zapadejo v začarani krog brezvoljnosti. Sprememba razmer v socialnem okolju, ki nas obkroža, je v zadnjih letih pustila velik vpliv na mladih.

Priporočamo