Ajda Smrekar: Sveže zaljubljena

Vir: Story
3. 2. 2012

Ajdi Smrekar so se uresničile sanje, ko je bila sprejeta na AGRFT, zato ni nenavadno, da se študiju popolnoma posveča in nima časa za nič drugega, včasih niti za prijatelje. Kljub temu pa je na fakulteti spoznala fanta Klemena, s katerim se dobro ujameta na odru in doma.

Story: Ko ste se leta 2009 vpisali na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, ste dejali, da so se vam uresničile sanje. Zdaj ste že v tretjem letniku. Se še vedno počutite, kot da živite svoje sanje?

Še vedno. Mislim, da sem ena izmed bolj srečnih študentov. Lahko rečem, da živim svoje sanje.

Story: Vas je na začetku študija kaj negativno ali pozitivno presenetilo?

Ni bilo nobenih negativnih presenečenj. Način študija mi namreč zelo ustreza, saj je veliko praktičnega dela. Seveda je tudi veliko teorije, ampak naše ure so drugačne kot na klasičnih fakultetah. Majhna akademija smo, zato se vsi poznamo. Zelo smo povezani, med nami je močno timsko vzdušje. Vsi, tako študentje kot profesorji, si prizadevamo za to, da bomo nekoč šli v svet kot dobri igralci, režiserji, dramaturgi itd.

Story: Lani septembra ste diplomirali na Fakulteti za družbene vede. Je bilo naporno usklajevati oba študija?

Zelo. Ko sem diplomirala, se mi je od srca odvalil ogromen kamen. Zaradi novega sistema sem težko usklajevala obveznosti na obeh fakultetah, in če ne bi imela podpore profesorjev, mi verjetno nikoli ne bi uspelo.

Story: Zadnja leta ste bili neprestano razpeti med študijem na FDV in igralstvom. Imate sploh kaj prostega časa?

Zdaj sem toliko vpeta v študij igralstva, da mi ne ostane dosti časa za kaj drugega. Študij me res veseli in nanj gledam skoraj tako kot na prosti čas.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story