Akira Hasegawa: "Bogat in grd moški ne obstaja!"

Vir: Lea
13. 8. 2009

Ob stoletnici je svetovno lepotno podjetje L’Oréal poprosilo znane Slovence, da razmislijo o pravem pomenu lepote. Igralec in voditelj je v svojem prispevku spet potrdil, kar je že vsem znano: da je na moč nenavaden mladenič.

“Lepota nas nadvse privlači, kajne? Zadnjič sem slišal neko punco, ki je rekla drugi: Ej, moj tip ima pa nov avto! Druga: A res? Katerega? Prva: A veš, tistega črnega, no. Tisti ta črni. A punce zanima, da ima avto velik prtljažnik, ergonomske sedeže, ESR in ksenonske žaromete? Ne. Pomembno je, da je lep.

Je fantom pomembno, da je punca izobražena, da pozna pravila NBA-ja, da je načitana na področju medosebnih odnosov in da odlično pripravi lazanjo? Ali je pomembno, da je ‘huda’? Kaj bi tipa bolj razveselilo, ko bi rekel drugemu tipu: a) da reče, da je njegova magistrirala s področja partnerstva ali b) da je njegova v ta novi številki Playboya?

Ko pridemo s počitnic, kamor vsi bežimo te mesece, kaj bomo rekli, ko nas bodo vprašali, kako smo se imeli? Bilo je lepo? Zelo lepo plažo sem/sva/smo imeli? Kakšne morajo biti fotografije? Lepe. Kakšne kopalke? Lepe. Kako so pripravili sobo? Lepo. Kako so nas postregli? Lepo. Kakšno kožo moraš imeti, ko se vrneš? Lepo rjavo. Kakšen mora bit tip? Lep. Bejba? Lepa.

Zadnjič sem pa tudi prebral: “Bogat in grd moški ne obstaja.” Torej je vsak bogat moški lep … Zelo zanimivo. Torej je poleg tistega črnega avta pomembno tudi, da ji ga tip lahko kupi. Torej za fante drži: da so bogati ali pa da so vsaj lepi. Vsaj to.

Ta hierarhija mi nekako ne gre v račun, ker še nikoli nisem slišal, da bi nekdo tik pred smrtjo rekel: “Še dobro, da sem vozil tisti lepi črni avto.”