Akrobata Filip in Blaž: Vabila za nastope iz vseh koncev sveta

Akrobata Filip in Blaž: Vabila za nastope iz vseh koncev sveta (foto: arhiv Nova) arhiv Nova
Vir: Nova
28. 4. 2017

Akrobata Filip in Blaž, F&B Acrobatics, se zadnje čase potepata po vsem svetu, in to na račun svojih naročnikov. Svoje znanje in vratolomne akrobacije sta za začetek pokazala v Parizu na dogodku Cosmica – en dogodek iz serije številnih, ki potekajo po svetu in povezujejo umetnost in vesolje.

Na odru sta nastopila z režiserjem Draganom Živadinovom, vizualno umetnico Dunjo Zupančič ter oblikovalcem Miho Turšičem v pol urnem informativnem performansu: "Kot bi rekel ruski astronavt Jurij Gagarin, najin nastop je edina stvar na Zemlji, ki prikazuje brez gravitacijsko gibanje težnosti," se rada pošalita mladeniča, akrobata, gimnastičarja, plesalca, žonglerja, bruhalca ognja, kaskaderja ... ki sta jo takoj po Parizu mahnila v Singapur.

Nastopala sta v Muzeju umetnosti in znanosti Marina Bay, zatem v Cannes ... Nasmejana fanta potujeta s sebi podobnimi neuničljivimi kovčki Rimowa in vse kaže, da bo njuna pot še nekaj časa tako pestra in razdrobljena na vse konce.

Na potovanju so njune kovčke enkrat tudi izgubili, zaradi česar sta morala fanta po nove obleke za nastop v Cannesu: "Ja, lov za kovčki je bilo kar doživetje. Romali so od Dubaja do Milana, potem v Lion in Nico. Skratka, prepotovali so več kot midva," Filip in Blaž se bosta pred novimi predstavami v tujini vrnila v Slovenijo, potem pa spet kmalu naprej, v Berlin, New York in še kam.